Κλείνει αυτή η χρονιά, που όσα και να πεις στα εγγόνια σου, δεν θα φτάσει, ποτέ να έχουν την ένταση που βίωσες. Ο, τι και να διαβάσουν στην Ιστορία, λίγα θα περιγράφει, από αυτά πέρασαν στο πετσί μας. Και κλείνει με εκλογές

Θα μου πεις σιγά το παράξενο. Κάθε χρόνος και οι εκλογές του. Το 15 για μας πάντως θα μείνει σαν Εκλογικό. Θα έπρεπε η Ευρώπη να σκεφτεί να βάλει μέσα στο πρόγραμμα της ένα τριήμερο στάνταρ το χρόνο, άντε και δύο, να γιορτάζονται οι εκλογές. Όποιος θέλει να τις προγραμματίζει μέσα σε αυτό.

Να προτείνεις  ένα θέμα, ένα πρόσωπο, ένα σωματείο  και να το ψηφίζεις, το συγκεκριμένο τριήμερο. Κάτι σαν επετειακό σαν δοξαστικό. Πανευρωπαϊκά.

Όχι όποτε του καπνίσει του καθένα. Διπλό το άγχος χτες. Μια τι θα γίνει στην Ισπανία και μια τι θα γίνει στη Νέα Δημοκρατία. Εκεί κέρδισαν όλοι. Όπως συνήθως συμβαίνει σε κάθε εθνική εκλογική αναμέτρηση.

Όλα τα κόμματα είναι κερδισμένα. Και γιορτάζουν. Ο Ραχόι γιατί είναι πρώτο κόμμα παρά τη φθορά. Οι σοσιαλιστές που ανέβηκαν απ τον πάτο, γιατί πήραν τους δυσαρεστημένους του Ραχόι. Που όμως είχαν κατέβει στο 14%,την πρώτη φορά που βγήκε ο Ραχόι και είχε πάρει τους δικούς τους. Γιατί ήταν  είχαν υπογράψει μαζί μέτρα και μεταρρυθμίσεις. Οι Podemos γιατί ανέβηκαν μέσα στα  τέσσερα αυτά χρόνια  στο 20%. Αλλοίμονο αν δεν ανέβαιναν.

Αλλά που έπεσαν τα ποσοστά τους μετά το καλοκαίρι  και με την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας. Ήταν και που δεν πήγε ο Τσίπρας να συμπαρασταθεί στον Ιγκλέσιας. Του είπε:  Να ρθω; Και εκείνος απάντησε  απα πα πά ….άστο? Ποιός ξέρει.

Αλλά ο μεγάλος κερδισμένος είναι το αντίστοιχο ποτάμι το δικό μας με σχεδόν 14%.Κόμμα καθαρά Μερκελικό. Βέβαια καμιά μα καμιά σχέση η ισπανική κατάσταση και οικονομία με την δική μας. Σε κανέναν τομέα. Αλλά πάντως από 0,15% έφτασε το 14. Άβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου.

Αλλά και αυτού που σφυγμομετρεί. Και έρχομαι στις δικές μας εδώ. Καλέ, δεν μας λέγατε τόσο καιρό στα γκάλοπ προηγείται ο Τζιτζικώστας και ιδού το Νέο Κύμα; Όχι Κύμα, Κόμμα. Τι έγινε ξαφνικά; Όχι ότι με πειράζει ο Βαγγέλης καθόλου μάλιστα. Βγάζει και μια σιγουριά ρε αδερφέ.
Αλλά καρδιοχτυπήσαμε χτες. Εγώ παραπάνω. Αν και δεν πρέπει να ανακατεύεσαι σε ξένα χωράφια. Τέλος πάντων όλα καλά για τους ψηφοφόρους του κόμματος. Και σε όποιον δεν αρέσει ξεπαρεού.  Μάλλον. Δεν ξέρω και τα εσωτερικά αλλά όσο να ναι.

Ο παλιός είναι αλλιώς, όπως και να το κάνεις. Ισχύει σίγουρα το..

Δεν πρέπει να φλερτάρει κανείς με την εξουσία. Πρέπει να την παντρευτεί.

André Malraux