Είχα διαβάσει το παρακάτω κείμενο τελευταία. Και με όλα αυτά που γίνονται και ζούμε ,μου ήρθε στο μυαλό. Τελικά «είμαστε ακόμη στην αρχή». Και ποιός ξέρει αν ποτέ η Ανθρωπότητα, θα το ζήσει. Δεν νίκησε ο Έρωτας για τη Ζωή. Ζούμε για τις Ανάγκες μας. Κι αυτές των άλλων.

Υπάρχουμε γι αυτές. Ακολουθούμε αυτές. Τους δείχνουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Ενώ αυτές αλλάζουν το δικό τους κατά το δοκούν. Σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες του Κρόνου. Η Ανάγκη ανήκει στον κόσμο του Κρόνου (Χρόνου). Ο θρόνος της είναι πλάι του.

Ακριβώς, όπως της Ήρας, δίπλα στο Δία στον Όλυμπο. Η Ανάγκη, δεν έχει πρόσωπο όπως και ο σύντροφος της... Η φιγούρα της ρευστή, διαγράφεται πάντα, με τον Κόσμο που επακολουθεί..

Οι Ολύμπιοι θεοί το ξέρουν καλά, ότι η μορφή του Χρόνου και της Ανάγκης δεν μπορεί να περιγραφεί, να οριοθετηθεί, εκ των προτέρων. Η διαφορά, που δημιούργησε τη μάχη, μεταξύ Κρόνιων και Ολύμπιων ήταν, ότι οι δεύτεροι δεν ήθελαν να καθορίζει τη ζωή τους η Ανάγκη...

Αποδεσμεύτηκαν. Έκαναν σύμβολό τους, το φίδι τυλιγμένο στο ανθρώπινο σώμα. Το φίδι συμβόλιζε με τη σειρά του, τον Έρωτα. Είναι καλύτερα να ζεις, με την εξαπάτηση και την ψευδαίσθηση του Έρωτα από την βέβαιη άφιξη και παραμονή της Ανάγκης... (Ng)

Καλά Χριστούγεννα.

Με την ευχή έστω και περιστασιακά. Να παραμερίσουμε την Ανάγκη για τον Έρωτα. Ο, τι και να σημαίνει για τον καθένα αυτό…