Θυμάμαι μια πολύ συγκεκριμένη σκηνή περσινή. Ο Κατρούγκαλος να μπαίνει στο υπουργείο. Στο υπουργείο που παρέλαβε από τον Μητσοτάκη, παρεμπιπτόντως. Να κάνω μια παρένθεση, για τους κύκλους, αυτούς, που άλλοι χαίρονται που ανοιγοκλείνουν και εγώ όπου ακούω "κύκλους" τρελαίνομαι εγκλωβισμένη. 

Ας το προσπεράσω. Μπήκε λοιπόν στο γραφείο του και ρώτησε κάτι Γερμανούς που καθόντουσαν σταυροπόδι.

-Θέτε κάτι; Έκπληκτοι αυτοί του απάντησαν.

-Εσείς τι θέτε εμείς στον χώρο μας είμαστε. Υπενοικιασμένο το μαγαζί από τον κύριο που έφυγε. Ο μύθος λέει ότι πήρε το σκουπόξυλο και  τους κυνήγησε. Όπως όλοι οι μύθοι γρήγορα κατάπεσε. Κι όταν πέφτουν οι μύθοι, ξεβρακώνεσαι κιόλας. Το πρόβλημα είναι όταν περνιέσαι ο ίδιος για μύθος, κάποια στιγμή.

Η ζωή στην δίνει αυτή την ευκαιρία και στον πιο ντενεκέ, μέσα στα πλαίσια της δραστηριότητας σου. Σου δίνει την ικανοποίηση του αυτοθαυμασμού. Για να αποδείξεις τα τοιχώματα σου. Συνήθως οι κλούβιοι, γεμίζουν και φουσκώνουν, τόσο πολύ που διαλύονται, στην συνέχεια. Μολύνοντας ότι υπάρχει γύρω τους.

Δεν θέλω να γράψω πολλά ,για αυτό το ατόπημα, που περιφέρεται στα κανάλια και βεβαιώνει ,τα αβεβαίωτα. Με ύφος Αλέκου Τζανετάκου μετά την εκάστοτε δυνατή  σφαλιάρα. Μετρώντας τις κοκκινίλες από τα δάκτυλα στο σβέρκο και προσπαθώντας, να κάνει αστείο το τσούξιμο. Αν ακόμα έστω και στα χαρτιά, έστω σαν όνομα, έστω σαν πρόφαση, χρησιμοποιούν την υπόσταση αυτής της χώρας.

Αυτή η χώρα λοιπόν έχει  ακόμη και σαν ψευδαίσθηση. Ένα σκελετό που στηρίζεται και λέγεται Σύνταγμα. Το άρθρο 22 του Συντάγματος . Που δεν τολμάτε να καταργήσετε επισήμως γα να μην πάρετε και την ευθύνη της Χούντας λέει

MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

**'Αρθρο 22: (Προστασία της εργασίας)

1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. 

Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

2. Mε νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.

3. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

4. Oποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται.

Eιδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών. 

5. Tο Kράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.

Αν παραθέτω ολόκληρο το Άρθρο, είναι γιατί μέσα στα ερείπια, 

αν δεν βρεις το σωστό δοκάρι, να στηριχτείς για να ξεθάψεις τους καταπλακωμένους. 

Απλά θα πεθάνουν ή από τα τραύματα ή από ασφυξία.