Αρθρο 1 ..Του Ευρωπαικού Καταστατικού. Η Ευρώπη συστήνεται επάνω στις ανθρώπινες αξίες, Ευημερία και Δικαιώματα όλων των των χωρών της.

Ηδη από  εδώ, αν το καλοσκεφτείς μάλλον το κλείνεις το θέμα.

Δεν χρειάζεται να το προχωρήσεις πάρα κάτω.

Επειδή όμως παρα πολύ καθωσπρέπει και με σαβουάρ φαίρ, σαν λαός.

Κάνεις ένα τραπέζι επίσημο σαν χώρα, με τρόπους και αγωγή. Και πολύ καλό μεζέ. Καλείς τους υπεύθυνους . Και αναγγέλλεις την έξωση.

Εξω η Ευρώπη από την Ελλάδα.

Στην έξοδο παρακαλώ, αφήστε τα τιμαλφή, που σουφρώσατε την ώρα που σας τάιζα. Επίσης θα κρατήσω το παλτό σας. Το οποίο παρεπιπτόντως είναι δικής μου ραφής, ιδιοκτησίας, και υφάσματος… Καθότι χωρίζοντας τα τσανάκια μας και  φεύγοντας από την Ελλάδα η Ευρώπη. Αποσύρουμε και το όνομά της. Το οποίο μας ανήκει δικαιωματικά.

Ας ονομαστεί Κoulasland,Τραμπουκώπη, Βαρβαρώπη, ότι σας φωτίσει ο θεός. Και Γελοιώπη μπορείτε, για όποιον δεν κατάλαβε.

Ευρώπη (Europe). To όνομα τής Ευρώπης , είναι η ελληνική ονομασία ενός μυθολογικού προσώπου. Η πιο πιθανή ετυμολογία τής λέξης Ευρώπη είναι «αυτή που έχει «ευρείς ώπας», μεγάλα μάτια». Ορισμός Μερσί λοιπόν αντέστε στην ευχή του Θεού σας, και ανοίξτε τα γκαβά σας.

Οχι ε;

Και όμως είναι το μόνο σενάριο που θάπρεπε να παίζει αν δεν υπήρχαν οι εκβιασμοί. Αναφερόμενο σε πρώτη ζήτηση μάλιστα, απο τον κάθε σερσέμη, που προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα.

Ακούγεται σαν σαουντ τρακ. Μας εκβιάζουν. Ηδη σαν έκφραση έχει βαρύ περιεχόμενο απόμόνη της. Εκβιάζεις κάποιον, γιατί ξέρεις κάτι, που τον κρατάει από ευαίσθητες περιοχές.

Του λες: τι προτιμάς να κάνεις αυτό που σου λέω; Η να πάρω την ντουντούκα; Μάλλον αυτό που θα βγει από την ντουντούκα έχει λιγότερο κόστος  προσωπικό από αυτό που σου ζητάω.

Οχι;

Ε λοιπόν ναι. Το έχουμε ακούσει από κάθε επίσημη ή όχι, πολιτική κουτσουλιά. Δεν μπορεί να σε κάνει κανείς, να ομολογήσεις εκβιασμό, χωρίς να υποχρεώνεσαι ταυτόχρονα να πεις και το γιατί. Το “με τί” εκβιάζεσαι. “Εκβιάζεται” λοιπόν η κυβέρνηση, είπε μια βουλευτής χτές στους αγρότες.  Σ αυτό το σημείο, να προσθέσω φυσικά και όλη αντιπολίτευση.

Αλλά είναι άλλη ιστορία, την οποία γνωρίζουμε πάνω κάτω, από λίστες μίζες σκάνδαλα. Ασχετο αν αυτή τη στιγμή δεν την ανασύρουμε. Επείγει ο ποπός μας που καίγεται, από αυτούς.  Μέχρι να μας ξανα προταθούν οι επόμενοι, που κατά σύμπτωση είναι  οι προηγούμενοι. Αναβαπτισμένοι από τους παρόντες.

Παιχνίδια του Χρόνου που κάθεται σε μια γωνιά και χαζεύει, να περνάμε εμείς.

Πάντα μέσα στο ίδιο όχημα. Ενα καρουζέλ δηλαδή. Η αλλοιώς μια παράσταση που έχει  πρωταγωνιστή ένα λαό χρόνια τώρα. Και θεατές 300. Δεν την λές και πετυχημένη.

Νάχεις κάνει τόσα έξοδα, τόσο κόπο, τόσο ιδρώτα  με 10 εκατομμύρια πρωταγωνιστές.  Και να έχεις πάντα τους ίδιους θεατές. Και όχι μόνο να στο παίζουν “επιτροπή” και να σε σφυροκοπάνε κάθε βράδυ.  “Δεν μου αρέσει δεν τα λες καλά και ο σκηνοθέτης νευριάζει

Δεν έμαθες το κείμενο. Θα σε πετάξει απ τον θίασο”.Εν τω μεταξύ το κείμενο είναι αυτό που σου το πεταει στα μούτρα, ,αλλαγμένο καθε μέρα. Σ αυτό το σημείο, έρχεται να δέσει η φαντασίωση της αρχής. Και αισθάνθηκα δημιουργική. Να γράψω ένα δικό μου.

Τούμπα όλα στο μυαλό μου γιατί αυτό είναι το κανονικό σενάριο. Εξω η Ευρώπη από την Ελλάδα κι όχι το αντιθετο. Ναι, ξέρω ξέρω,  θα μας κάψουν τα πούπουλα που μας έχουν βάλει να ξαπλώσουμε.

Να σου θυμήσω ότι ο σκηνοθέτης έχει χρεωκοπήσει τρεις φορές, σε  έναν αιώνα.Και στήνει  υπερπαραγωγές με την περιουσία, των πρωταγωνιστών..

Επίσης με εντυπωσίασε κάτι που διάβασα και στο παραθέτω αυτούσιο προς σύγκριση.

Οταν ο Nestor Kirchner πήρε την προεδρία στην Αργεντινή, προσπἀθησε με πολύ μικρή υπεροχή  να σώσει μια χώρα που αιμορραγούσε πεινούσε ράγιζε και εiχε μπει στο μάτι όλων από δικούς της αλήτες πολιτικούς που την έσυραν
και την ξέσκισαν στα βράχια...
Δεν πίστευε κανείς ὀτι ένας άνθρωπος τότε μόνος του ..
Θα έβγαζε τη χώρα από αυτή την κατάσταση ..
Τα κορἀκια είχαν ακονίσει δόντια και νύχια..
και γελούσαν, με την εκλογή του..
Περίμεναν την πτώση του, στο εξάμηνο...
Για να συνεχίσουν το έργο τους..
Στηρίχτηκε στον εαυτό του
και στο λαό που τον οδήγούσε..