Είναι καθαρά ανόητο να υποκρίνεσαι, ότι δεν γνωρίζεις, όταν όλοι ξέρουμε, αυτό που “όλοι” γνωρίζουν. Εκ των πραγμάτων. Δεν είναι ότι χρειάζεται να μαντέψεις κάτι. Και σου κρύβεται. Υπάρχει μια πορεία, φανερή. Συνίσταται στο άκουσμα του πιστολιού, η έναρξη δηλαδή του αγώνα, η κούρσα και ο τερματισμός.

Φανερά. Ο αγώνας: Μαραθώνιος που σημαίνει αντοχής. Το ότι ξεκινούν πολλοί διαφόρων δυνατοτήτων, φυσιολογικό. Τα αστέρια, οι πρωταθλητές λίγα, στην πρώτη γραμμή. Πιο πίσω οι δεύτεροι, μετά οι μέτριοι, έπονται οι αγκομαχούντες και στο τέλος ο κατιμάς. Που γνωρίζει ότι δεν πρόκειται, να φτάσει στο τέρμα.

Είτε λόγω μη καλής “φυσικής” κατάστασης. Είτε γιατί κάποιος χορηγός , με κάποιο τίμημα, για τους δικούς του λόγους , τον ζόρισε να τρέξει. Η ακόμη και επειδή δεν τον διακρίνει κανένα αθλητικό πνεύμα, τον κατιμά. Πάει όπου τον σπρώχνουν.

Το πολύ- πολύ και το μόνο που μπορεί να σώσει το τομάρι του, είναι να πέσουν κάποιοι, να μην αντέξουν άλλοι, να βάλει τρικλοποδιές, με μεγάλη συνέπεια ο ίδιος. Μήπως και πάρει κάποια διάκριση στο τέρμα ή απλά να τερματίσει. Μετά από τόσους “κάποιους” που τον ανέδειξαν, νομίζει ότι έγινε “κάποιος” μεγάλος κι ο ίδιος.

Στην περίπτωση μας και σε αυτό που παρακολουθήσαμε εμείς.

Δεν είναι μόνο οι τρικλοποδιές, αλλά και το πάτημα στο κεφάλι με το τακούνι, σ αυτόν που έπεσε και πέρασες εσύ, ο τελευταίος. Στην ειδική περίπτωση, την πρόσφατη δε, άλλαξε αυθαίρετα και ο τερματισμός. Δεν παρέμεινε το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η πορεία οδηγήθηκε αλλού.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι πρωταγωνιστές τα έχασαν αποσύρθηκαν ή τους πέταξαν οι “από πίσω”. Οι μέτριοι τρόμαξαν και βγήκαν από την κούρσα.

Μείνανε μερικοί δεύτεροι και ο κατιμάς που τερμάτισαν στα “αλλού”.

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής

Είπατε χτες ότι “δεν μιλήσατε για πολλά” γιατί θα μάθαινε ο κόσμος και θα σας έφτυνε.

Το ως “Αριστερά” το παραλείπω, μόνο από πλευράς αισθητικής. Θα συμβούλευα αν μου επιτρέπετε να το αποσύρετε κι εσείς, με τρόπο, και σιγά σιγά. Το κάνουμε κι εμείς ως θεατές. Από οίκτο. Δεν προσβάλατε την Πρώην Πρόεδρο της Βουλής χθες. Προσβάλατε εμάς, τους πολίτες σαν ηλίθιους, που τα κρατήσατε για πάρτη σας. Εκθέσατε δε αμείλικτα τον εαυτό σας. ότι κρατάτε "μυστικά από τον λαό.

Έπρεπε να μιλήσετε Κύριε Πρόεδρε. Για τις επιτροπές των γερμανικών Αποζημιώσεων που καταργήσατε εσείς ο ίδιος, παίζοντας ακριβώς το ίδιο παιχνίδι, των προκατόχων σας εις βάρος του λαού. Έπρεπε και πρέπει επίσης να μας μιλήσετε, για όλες τις επιτροπές, που παρακολουθήσαμε ανακουφισμένοι, να στήνονται. Για την πλέον χοντροκομμένη απάτη κατά του λαού που λέγεται Χρέος. Και τις καταργήσατε επίσης. Έπρεπε να μας μιλήσετε για την σιωπηλή και κρυφή “τακτοποίηση” που γίνεται σήμερα μέσα στη Βουλή.

Έπρεπε να μας μιλήσετε επίσης ,πως ενώ η εξουσιοδότηση του Ελληνικού λαού έλεγε ΟΧΙ στο σχέδιο Γιουνκέρ. Εμείς βρεθήκαμε με το αβάσταχτο βάρος, του σχεδίου Σόιμπλε. Έπρεπε να μας μιλήσετε για τις αποζημιώσεις των ανενεργών συμβάσεων, των υπαλλήλων του καναλιού με αναδρομικά. Έπρεπε να μας μιλήσετε για το πως ενώ η Ελλάδα ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ από την δημοσία ομολογία Γιουνκέρ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ τριών δις. όλο αυτό έχει γίνει γαργάρα και δεν αναφέρθηκε σαν διεκδίκηση ΠΟΤΕ μέσα στο Κοινοβούλιο. Είναι δική σας δουλειά, το αντιλαμβάνεστε. ΠΡΕΠΕΙ λοιπόν να μιλήσετε για τα προηγούμενα τα παρόντα και τα τεκταινόμενα. Αλλιώς αφήστε τους πρωταγωνιστές να διηγηθούν την δική τους οπτική.. Και να φτύσουμε μείς όποιον πρέπει…

Φιλικά…

Με αθλητικό πνεύμα...