Ακρισία δήμου τον χείριστον εις αρχήν προΐστατο. Μέγας Βασίλειος 

μτφρ: “η έλλειψη κρίσης του λαού, ανέδειξε στην εξουσία τον χειρότερο”.

Άψογο σε οργάνωση το πολίτ-μπιρό Συριζανέλ και δεν του το είχα εδώ που τα λέμε. Διαδικασίες εξπρές, αδιαφανείς, σκοτεινές, ύποπτες αλλά συγχρόνως ηλίθιες. Όπως ακριβώς λειτουργούσε το συγκεκριμένο όργανο, επί Σοβιετίας.

Εντάξει, εκεί υπήρχαν και τα γκούλαγκ θα μου πεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ποτέ δεν είναι αργά, επίσης. Το ηλίθιο, βέβαια πάει στην αδεξιότητα και προαγγελία της υπόθεσης.

Δυο μέρες πριν, βγαίνει “ο ρόλος  Βούλτεψη” του Σύριζα, η Γεροβασίλη που παρεπιτπόντως, μου είναι αδύνατον να ξεχωρίσω τις διαφορές μεταξύ τους, σε τίποτα. Παρά μόνο στο μήκος του μαλλιού, ίσως εξωτερικά.

Να πιστώσω, δε, στην Σοφία, την δουλειά της, εκτός πολιτικής. Πριν γίνει υπουργός, εκπρόσωπος, παράγων κλπ, που την έχουμε δεί. Και την είχα ζήσει, από κοντά, Ενώ στην άλλη “ρόλο  Βούλτεψη” την αριστερόστροφη, την υποθέτουμε.

Το ίδιο ύφος αφ’ υψηλού, το ίδιο χαμόγελο με πινέζα, τα ίδια ατράνταχτα επιχειρήματα και τοποθετήσεις για την υποστήριξη του πολιτικού έργου, του μπος.

Το ίδιο σθένος και το σημαντικότερο, τον ίδιο μάλλον μερεμετατζή ρυτίδων. Να πιστώσω όμως και στην Γεροβασίλη, να μην την αδικήσω, την αποδεδειγμένη ικανότητα της στο χορευτικό, ειδικά στο ζεϊμπέκικο.

Που η Σοφία χωλαίνει, υποθέτω. Διότι δεν έχουμε στοιχεία.

Βγαίνει λοιπόν τρεις μέρες πριν το συμβάν, και ανακοινώνει  “Τάξη στο Διαδίκτυο”. Φαντάζομαι όχι αυθαίρετα, κατόπιν εντολής.

Διαφορά σημαντική θα έλεγα, από το "ολοκληρωτικό καθεστώς",  το ότι δεν ήταν στις υποχρεώσεις του, να ανακοινώνει και να προαναγγέλλει τις αποφάσεις του. Άρα αυτό μπορείς να πεις ότι είναι στα “συν”, ακόμη.

Η αμέσως επόμενη κίνηση, να ξηλωθεί ο υπεύθυνος, για το χτίσιμο  και την μορφή της σημερινής δομής του διαδικτύου, επί μια εικοσαετία.

Άρα σημαίνει μετά τη  βαρύγδουπη δήλωση, ότι δηλαδή θα μπει Τάξη,  ότι αυτή η "Τάξη" επί θητείας του, απουσίαζε. ‘Η αλλιώς ότι το “κόμμα” δεν εγκρίνει αυτήν την " Τάξη", που βρήκε

Φυσικά θα ακουστούν πολλά και υπέρ και κατά του απομακρυθέντος, στα οποία εγώ δεν μπορεί να έχω άποψη .

Δεν ξέρω, δε, ποιός μπορεί να έχει έξω από μια ομάδα, πολύμορφη πολύπλευρη και πολύ εξειδικευμένη, της οποίας δεν έχω καμμιά γνώση, επίσης.

Το θέμα μου δεν είναι αν “έφυγε απο την θέση του” αλλά “ο τρόπος”. Την αμέσως επόμενη, της εξαγγελίας δηλαδή. Με διαδικασίες όπως είπα παραπάνω εξπρές.

Επειδή στις Δημοκρατίες είθισται, η απομάκρυνση από μια τέτοια κομβική θέση, να συνοδεύεται  πάντα και από την αιτιολόγηση της κίνησης.

Ακόμη και στην “παραίτηση” που μπορεί να έχει ζητηθεί, για την απομάκρυνση την συνοδεύει  ο Λόγος, έστω και αν όλοι ξέρουν ότι δεν είναι αλήθεια. Οτι είναι τυπικός.

Στην αφαίρεση καθηκόντων σ' αυτές τις θέσεις, επιβάλλεται να αιτιολογηθεί το "γιατί".

Στις Δημοκρατίες. Ακόμη  και σ' αυτές που χρησιμοποιούν, τον τίτλο για “καμουφλάζ”.

Δεν ξέρω, τι να υποθέσω. 

Ήταν ο υπεύθυνος σκάρτος, κάνοντας κάποια κίνηση που ενόχλησε;

Είναι μέρος του σεναρίου μιας μοναρχικής οικογενειοκρατίας τύπου Μπεν Αλί της Τυνησίας, που πέφτοντας οι Τυνήσιοι ανακάλυψαν, ότι η σύζυγος ήταν υπουργός επικρατείας,  ο αδερφός της κεντρικός τραπεζίτης, η κουνιάδα υπεύθυνη ενημέρωσης και ο μπατζανάκης τα δημόσια έργα;

Ή είναι στυλ Τσαουσέσκου, που κανείς δεν ήξερε ρόλους, πρόσωπα και υποθέσεις, εκτός από τον ίδιο. Το περισσότερο δε, τι θα του ξημερώσει;

Βέβαια από όλα αυτά τα “υπερβολικά” και “φανταστικά” σενάρια που βγάζω εγώ, απ την κοιλιά μου…Παραμένει μόνο μια ερώτηση, στην ουσία. Τι δεν θα δεχόταν ο Σφακιανάκης και τον ξηλώσανε;