Η άλλη πλευρά του τοίχου τι νάχει ; Οτι και νάχει η Ευρώπη θάφτηκε στην Ειδομένη. Να το δεις συμβολικά; Πραγματικά; Ουσιαστικά; Τυπικά; Εκεί άφησε τα κόκαλα της. Η πρώην, η νυν, η επόμενη, η ηγούμενη..καπούτ… τελεία

Και το βλέπουμε..

Το γράμμα μιας γιατρού από τους “Γιατρούς Χωρίς Σύνορα” της Ντανιέλα σφύριξε τη λήξη της. Χωρίς παρατάσεις πέναλτυ και αγωνίες.Sudden death. Game is over.

"Κούτσαινε και περίμενε την σειρά του στο πρόχειρο ιατρείο. Γύρω στα 55.Σύριος.Με πρόβλημα σοβαρό στη γάμπα. Το κοστούμι του φαινόταν ακριβό. Αν και ταλαιπωρημένο. Φορούσε και μια εσάρπα στη θέση της γραβάτας .Καθαρός αλλά ταλαιπωρημένος. Περίμενε τη σειρά του ήσυχα. Το φάρμακο που έπαιρνε για το πόδι του είχε τελειώσει στην Τουρκία και πονούσε με κείνο το χαμόγελο του “Δεν θέλω να σας ενοχλήσω”.

Το ύφος του έλεγε “ήμουν κι εγώ κάποτε σαν εσάς”.

Το κοστούμι μου είναι  το μόνο που έσωσα και το φόρεσα, γιατί δεν ήθελα να χτυπήσω την πόρτα σας, απεριποίητος.

Και να αφήσω την ζωή μου πίσω χωρίς να την τιμήσω".

Άνοιξε την ντουλάπα του, οι εκρήξεις πλησίαζαν, διάλεξε το ρούχο. Και βγήκε τρέχοντας. Να περάσει στο επόμενο checkpoint.Πήρε το φάρμακο και ξεκίνησε με τα πόδια. Δεν ξέρει ότι κλείσαν τα σύνορα. Δεν ξέρει  επίσης ότι θα βρει περισσότερα  όπλα από αυτά που συνάντησε μέχρι σήμερα να τον περιμένουν πίσω απ τον τοίχο. Αν τον περάσει.

Ξενύχτια στο κρύο. Ταπεινώσεις στη σειρά για φωτογραφίες με νούμερα και δαχτυλικά αποτυπώματα. Λέξεις σαν  "hotspots" που φαντάζουν ηλίθιες. Και την εγκατάλειψη στην γωνία που είναι χειρότερη, στην τελική, από τον φόβο.Γιατί δεν είναι καν στην δική σου γη.

Η Ευρώπη ψυχορράγησε χρόνια .Κλωτσώντας βομβαρδίζοντας σκοτώνοντας όποιον την θαύμαζε. Και επιμένει στην μεταθανάτια εξέλιξη της να πρωταγωνιστεί.

Τέλειωσε, θάφτηκε και βρώμησε κιόλας, από τον τάφο μέσα.

Τέτοια αποσύνθεση.  Μποχάει απ το χώμα.

Μόνο που ο κύριος από την Συρία, δεν είχε άλλη επιλογή από το να καθήσει πάνω στον τάφο της.  Ελπίζοντας ίσως ότι δεν θα τον ρουφήξει στην κόλαση μαζί της. Δεν είναι συνέπεια  η "Ειρήνη" κυρά μου. Και δεν είναι απαραίτητη σαν αποτέλεσμα, μετά από  Πόλεμο.Είναι Συνθήκη Συμμετοχή Προσπάθεια Σεβασμός.

Αλλά τι να καταλάβεις εσύ. Εχεις θάψει και διώξει τόσους  αιώνες ότι καλύτερο σου τύχαινε, σαν λαός. Και κρατούσες χαρούμενα τους βάρβαρους χειροκροτώντας τους σαν νικητές, σε όλους τους πολέμους σου.

Αναδεικνύοντας τους, σε ειρηνοποιούς.

Τους κατακτητές σε ειρηνοποιούς.

Δίνοντας καινούργια και διαφορετικά ονόματα στον καθένα. Μετά τις σφαγές τους, Απατεωνιές για να μην σε χώσουν οριστικά στην θέση που σου αξίζει..

Τώρα μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας..

Απο τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 15.

Στην Ευρώπη κατά τον Economist. Παρουσιάστηκαν 922 χιλιαδες αιτήσεις για Άσυλο .Εγκρίθηκαν 137 χιλιαδες. Οι υπόλοιποι εκδιωχθήκαν. Δεν χρειάζεται κανένα "συρματόπλεγμα" για να σταματήσεις την εγκατάσταση. Δεδομένου ότι σήμερα όλοι μαζί οι πρόσφυγες που ήλθαν ή που θαρθουν ακόμη.Ακουμπάνε το  0,1 του πληθυσμού της. Στον Λίβανο είναι το 25% .

Αλλά φυσικά δεν θέλετε αυτό.

Θέλετε να δημιουργήσετε λεγεώνες αυτοκτονίας. Θέλετε να τελειώσετε όπως πάγια έχετε κάνει με εκατομμύρια κόσμο κι από δω κι απο κει. Και μετά αφού θάχει συμπληρωθεί το νούμερο που θα ικανοποιεί την βαρβαρίλα σας. Να γυρίσετε πάλι "οι ίδιοι" σαν ειρηνοποιοί, διαφωτισμένοι, προοδευτικοί και  πολιτισμένοι.

Εύχομαι και ελπίζω αυτή η φορά να είναι η τελευταία και η οριστική.