Κανονικά αυτό που κάνω σήμερα πρέπει να γίνεται τέλος της βδομάδας, Της κάθε βδομάδας πια. Σαν απολογισμός;  

Σαν άλλαγμα ασπρορούχων στο σπίτι; Σαν συνήθεια, σίγουρα τώρα πια. “Η κοτσάνα της βδομάδας”, με βραβείο, θάπρεπε να καθιερωθεί. Τις περισσότερες  βέβαια, ή να βγαίνει από κλήρωση λόγω πληθώρας, ή προτείνω να γίνεται ένας διαγωνισμός. 

Το πρόβλημα είναι, ότι πρέπει να υπάρχει οργάνωση, πίσω από αυτό. Λόγω πληθώρας, δεν μπορούμε να βρούμε επιτροπή, να τις εκλέγει, να τις κατατάσσει, έτσι ίπτανται ακατάστατα. 

“Επενδύσεις προσφύγων ΑΕ”.

Φαντάζομαι, θα ιδρυθεί και κάποιος φορέας.Που θα εξετάζει την "επένδυση". Όπου για να είναι φερέγγυος, θα στελεχωθεί από  δικούς μας ανθρώπους. Είναι "μεγάλη χρόνια’, όπως λένε στα κρασιά ,όταν η παραγωγή, είναι πετυχημένη.   

Με καλό προγραμματισμό, η προσπάθεια αυτής της μπάντας που βαφτίστηκε κυβέρνηση ,στον "διαγωνισμό κοτσάνας", θα βγει μακράν η καλύτερη.
Σολίστες, χωρίς μαέστρο, από διάφορες σχολές και χωρίς παρτιτούρες . Παίζουν μεν ότι κάτσει, με φαντασία, αλλά αδέσμευτα.
Δεν συνήρθαμε από την προηγούμενη του μαέστρου Φίλη και την προ-προηγούμενη του Μουζάλα. Τις οποίες τυχαίες δεν τις λες , ήταν μελετημένες, και προβαρισμένες, μετά από ξενύχτι. 

Η σειρά του Μάρδα.
Που δεν κατάλαβα βέβαια, τι δουλειά κάνει, σε μια χώρα που επενδύσεις κατά πως πάει , θα δει, του “ποτέ, ανήμερα”.
Ειδικά με τέτοιο πολιτικό προσωπικό, ένθεν και ένθεν. Από την άλλη, ευκαιρία  για να αποδειχτεί περισσότερο το “ότι δηλώσεις¨ και να γίνει θεατρικό,  δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει τουλάχιστον στη σύγχρονη Ιστορία.  Καμιά μπάντα, δεν γίνεται να το διεκδικήσει πιο δίκαια.
Θα τον ονομάζουμε "Ανάπτυξης" ,μας δήλωσαν ένα πρωί. Από τότε περιφέρει τον τίτλο με δέος. Δεν θα το πιάσω τραγικά τύπου: η Γερμανία στους εβραίους ανάπτυξη έψαχνε, αν δεν έβρισκε, αναγκασμένη ήταν, να τους τοποθετήσει σε καταλύματα. Ούτε το τι κάνει η Δανία σήμερα, που τους βγάζει τις βέρες, για δόντια δεν είμαι σίγουρη,  για το καλό τους..κλπ. 

Εμένα σαν πρόταση μου κάνει. Το ζητούμενο είναι να έχεις 250 χιλιάδες ευρώ. Δεν είναι και αστρονομικό ποσό, για έναν επαγγελματία επενδυτή. Πολύ πιθανόν κάποιοι από αυτούς να τό χουν. Η να το βρουν.
Ποιοί είναι οι τομείς που έχει ποντάρει η κυβέρνηση για τις επενδύσεις τους;
Δηλαδή πες βρε αδερφέ ότι τό χεις, υπόθεση κάνουμε. Εκτός από το εστιατόριο, για δωρεάν γεύματα, που σε λίγο κάθε σπίτι θα συμμετέχει. Ποιά είναι η πρόταση που προτείνει, για ανάπτυξη;
Με ποιο νόμο; Ποιες προϋποθέσεις; Ποια φορολογία;. 

Εκτός αν εννοεί “ανάπτυξη¨ το ότι θα βοηθάει όποιον έχει το ποσόν, με μια προμήθεια λογική, να τον στέλνει αλλού. Ίδια μεταχείριση, με τους Έλληνες, που τους παραπέμπει, στα κοντινά όπως Βουλγαρία, Σκόπια ,Αλβανία, που έχουν νόμους αναπτυξιακούς.
Αλλά που δυστυχώς έχουν κλείσει τα σύνορά τους. Ας μην πιάσουμε καθόλου, το ότι αν αυτό ήταν κράτος, σαν όχημα που επιβαίνουμε, το πόσο άμεσα θα μπορούσε να τρίξει τα δόντια στους συγκεκριμένους γείτονες. Και πόσο γρήγορα θα είχε λύσει το θέμα συρματοπλέγματα και σύνορα. Γιατί θα στενοχωρηθούμε. 

Δεν αντέχει ούτε λεπτό, όχι σοβαρής συζήτησης, αλλά ούτε να υπάρχει αυτό το συνονθύλευμα τελικά, στην οπτική σου γωνία.
Ηχομόλυνση παραφωνίες και φάλτσα, άμα τη εμφανίσει.
Τόσο που αναρωτιέσαι είναι, “εκ γενετής ηλίθιοι  ή έγιναν μετά από σοβαρές σπουδές;"Το ερώτημα είναι γιατί "ο πρόσφυγας" σε ρόλο επενδυτή, έστω και να τάχει να τα καταθέσει εδώ κύριε μου; Για την σοβαρή εμφάνιση του κράτους, που διαχειρίζεστε;
Που δεν έχει όχι μόνο κυριαρχία, ούτε τιμόνι, ούτε μηχανή, αλλά ούτε τάκους να στέκεται και να προσποιείται  οτι προχωράει. 

Τους κλέψανε κι αυτούς. Παρατηρώντας την, απέξω, από μέσα, από πάνω, από όπου θές, η μπάντα είναι “καραβάνι”, όπως το είχε πει ο αρχηγός .
Καραβάνι βεδουίνων, που του την έχουν πέσει στην έρημο ληστές, λεηλατώντας το και αρπάζοντας αιχμαλώτους.
Αν  δεν υπήρχαν τα κανάλια, να τους αβαντάρουν, έστω και με την παρουσία τους, δεν θα είχαμε νέα του καροτσέρη.
Αμφιβάλω αν θα τολμούσε να βγει από την σπηλιά του, στο φως, για να μην τον λυντσάρουν οι επιβαίνοντες.
Σ αυτές τις περιπτώσεις, όπως έχω δει στο σινεμά. επειδή το κονβόι  από πιονιέρους,  οδηγούς, ζώα, μπαγάζια, ανθρώπους και κάρα, έχει διαλυθεί.
Οι  υπεύθυνοι την κάνουν οικειοθελώς και με ελαφρά, μήπως γλυτώσουν την πλάτη τους.