I will be with you whatever… 

Έλεγε το μυστικό σημείωμα το 2002. Ερωτικό το λες σαν μήνυμα. Και τεράστιας αφοσίωσης. 

Μόνο που το έστελνε ο πρωθυπουργός της χώρας που ήταν συνεργός στο χάλασμα του Πλανήτη. Τον ξεθεμέλιωσε από όλες τις πλευρές. 

Είχε υπογραφή Τονι Μπλερ και παραλήπτη τον Ντάμπγια Μπους. 

Είναι φυσιολογικό να βγαίνει κάποτε στο φως, η Αλήθεια. 

Το ουσιαστικό είναι ότι με την σημερινή τεχνολογία τρέχει κι εκείνη. 

Δεν περιμένει δηλαδή να ανοίξουν Αρχεία απόρρητα δυό φορές ή μια, τον κάθε αιώνα. 

Να αρχίσουν να μελετάνε και να τα κατηγοριοποιούν τα στοιχεία, οι μυστικές υπηρεσίες. 

Και να προσπαθεί να καταλάβει η ανθρωπότητα αδιάφορα, τρεις γενιές μετά το νόημα. 

Ωστε  να καταλήξει, ότι η κάθε καταστροφή “στηρίχτηκε” σε χονδροειδέστατες απάτες και σε παράφρονες που κυβερνούσαν την εποχή του. 

“Ναι βεβαίως, έκανα λάθος αλλά ήμουν καλόπιστος” στην πρώτη δήλωση του, μετά την δημοσίευση της έκθεσης Chilcot,έκανε το δύσμορφο τέρας που τον συμφέρει να περάσει για περιορισμένης ευφυίας προιόν. 

Η “ηλιθιότητα” το άλλοθι του κατα συρροή δολοφόνου. 

Καλόπιστος . Είμαι μέρος αυτών των 100 εκατόμμυρίων “κακόπιστων” βεβαίως, που στις 15 φεβρουαρίου του 2003, κατέβηκαν σε όλες τις πόλεις της Γης, να δείξουν ότι δεν πίστευαν λέξη από αυτά που ακούγονταν στην αίθουσα του ΟΗΕ. 

Και να σταματήσουν την τρέλα. Με το σύνθημα “Οχι στο Ονομά μου”.  Συμφωνώντας με έναν θαυμάσιο Ντε Βιλπέν υπεξ, που αρνήθηκε κατηγορηματικά να ακολουθήσει η Γαλλία την απόλυτη διαπόμπευση. 

Υποψιάζομαι ότι σημάδεψε την καριέρα του αυτή η στάση .Αλλά είναι άλλο θέμα. 

Εμείς συνεχίσαμε την ζωή μας μετά. Και ο “καλόπιστος” την καταστροφή. Μαζί με τα συνεταιράκια του. 

Τον διαπιστωμένα σε εκκρεμότητα και “αναμονή εγκεφάλου”, Μπους και τον συγγενή του Ντίλλιγκερ Τσένι. 

Καλόπιστα, ένα βράδυ σε απευθείας μετάδοση στο CNN είδαμε μια Βαγδάτη που κοιμότανε μέσα στο φώς και την απίστευτη γοητεία να ταράζεται, με τις πρώτες βόμβες. Δεν θα μου φύγει από τα μάτια  αυτή η εικόνα. 

Καλόπιστα, δεκαπέντε χρόνια μετά  μετράμε πάνω από 1,5 εκατομμύριο νεκρούς ιρακινούς με σχεδόν 500 χιλιάδες παιδιά μεταξύ τους. Πάνω από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους. 

Αμέτρητα δισεκατομμύρια σε χαλάσματα. Την γέννηση και την άνθιση της πιο σκληρής τρομοκρατίας που δεν κοιτάει στα μάτια κανέναν. 

Που λέγεται ISIS. 

Καλόπιστα αμολήσαμε αυτά τα τέρατα μεταξύ μας να βρουν καινούργιους τρόπους εξόντωσης. Και καλόπιστα επίσης ο Μπλερ, τελειώνοντας την θητεία του το 2007, ανέλαβε σαν ο ειδικός που “γνωρίζει “πολύ καλά την περιοχή να συντονίζει το κουαρτέτο των μεγάλων δυνάμεων στην Μέση Ανατολή. Από την πλευρά του ΟΗΕ. 

Την συνέχεια την ζούμε στο πετσί μας. 

Κακόπιστα. 

Μιλούσα με συνάδελφο που είχε επισκεφθεί το Ιράκ πριν την καταστροφή. “Ξέρεις μου είπε, δεν είχε καμμιά διαφορά ο ιρακινός αγρότης, από τον αγρότη της Πελοποννήσου. 

Η Μεσόγειος, στις πάγιες καθημερινές  και βασικές λειτουργίες της Ζωής, είναι βασισμένη στο ίδιο μοντέλο, στις ίδιες παραγωγές, στις ίδιες διαδικασίες, ακόμη και στο ίδιο λειτουργικό ανεξάρτητα θρησκειών. 

Από τύχη μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκε το ίδιο μοντέλο στην απέναντι πλευρά της. Σε μας δηλαδή”. 

Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει η συνέχεια της “γραπτής Ιστορίας “μετά από μας, για να γίνει Γνώση, για τους επόμενους. 

Σίγουρα, αυτή η πρώτη εικοσαετία του αιώνα, θα μετρήσει ίσως και εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπινες ζωές  που χάθηκαν στο “λάθος” μέσα στην “καλοπιστία”. 

Λάθος ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας ,λάθος  η 9/11, που εγκαινίασε την χιλιετία, λάθος οι επόμενοι πόλεμοι, που γίναν με μακιγιάζ Νόμπελ Ειρήνης. 

Λάθος ομολογημένο τρείς φορές από το ΔΝΤ, το πρόγραμμα που τελείωσε την Ελλάδα. 

Καλόπιστα όμως συνεχίζεται. 

Να δεις που θα μάθουμε αν προλάβουμε, ότι και η Γερμανική Ένωση, που θα εξοντώσει τους υπόλοιπους της απο δω πλευράς, με άλλες μεθόδους είχε ψευδή στοιχεία αλλά τα ακολούθησε ¨καλόπιστᨔ. 

Πάντα σε συνεργασία με το μεγαλύτερο εργαλείου που έχει η “καλοπιστία” τον Τύπο. 

Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί, γιατί όπως δηλώθηκε χρειάζονται πάνω από 9 ημέρες να μελετηθούν οι 2,5 εκατομμύρια λέξεις που περιέχει. 

Είναι και αργοί αυτοί οι Άγγλοι του κοινοβουλίου, δεν μας μοιάζουν  που ξεπετάμε εκατομμύρια σελίδες σε μια μέρα. 

Ελπίζω και εύχομαι να είναι η αρχή μιας δεύτερης Νυρεμβέργης ή ακόμη καλύτερα μιας πραγματικής Βαστίλης. 

Μήπως κάποτε καθαρίσει για κάποιο διάστημα η ανθρωπότητα, από τέτοιους εγκληματίες πολέμου.