Το να μας επιτραπεί να παραμείνουμε άνθρωποι,  είναι το μεγαλύτερο προσόν που μπορούμε να αποκτήσουμε.

Σημαίνει να είμαστε αποφασιστικοί και ήρεμοι.

Ήρεμοι, ανεξάρτητα από όλους και όλα, το  να κλαίγεσαι είναι αδυναμία.

Να μείνεις άνθρωπος σημαίνει να μπορείς να  πετάξεις ολόκληρη την ζωή σου στην τεράστια ζυγαριά του πεπρωμένου σου, ενώ ταυτόχρονα  ζεις στην λάμψη της κάθε μέρας που περνάει και στην ομορφιά του κάθε σύννεφου που μας παρατηρεί.

Rosa Luxemburg

Ωραία λόγια θα πεις. 

Άντε να παραμείνεις άνθρωπος, εύκολο τόχεις με τα γουρούνια που σου έχουν κατσικωθεί, από όλες τις πλευρές; Η μήπως τελικά είναι το ζητούμενο; Το να μην σου μείνει στάλα, ανθρωπιά; Το σκεφτόμουνα τη στιγμή που εκσφενδόνιζα το πιάτο, στην τηλεόραση.

Το πέταγα και ταυτόχρονα τρόμαζα, Παναγία μου τι κάνω; Δεν με λες και βίαιο άτομο. Ήταν η στιγμή που άκουσα τον υπουργό Φλαμπουράρη, να με διαβεβαιώνει  ότι °δεν θα υπάρξει° τέταρτο μνημόνιο. Όχι γιατί το τέταρτο, το πέμπτο, το εικοστό, ή τα υπόλοιπα τους κάνουν να κωλώσουν. Δεν έχουν τέτοιες αναστολές.

Αλλά γιατί μας ενημερώνουν με τον ίδιο πάντα τρόπο , ότι είναι προ των πυλών. Όχι κι εγώ δεν το πιστεύω, ότι θα το φέρουν οι ίδιοι το τέταρτο.

Απλά σε προετοιμάζουν για τους επόμενους. Ανοίγουν τον δρόμο. Το ίδιο έκανε  ο Παπανδρέου, το ίδιο ο Σαμαράς, μην χαλάσει την συνταγή ο Τσίπρας;

Το θέμα είναι μην χαθεί η εργολαβία των μνημονίων, από την εταιρεία, Ελληνικό Κοινοβουλιο ΑΕ. Μας διαβεβαιώνουν δε, με το χέρι στην καρδιά.

Καθότι, είναι υψίστης εμπιστοσύνης και Λόγου Τιμής, οι υποφαινόμενοι.

Μια που το λένε δηλαδή, μια που έγινε, χωρίς καμμιά παρεμβολή και αμφιβολία. Ο λόγος τους συμβόλαιο.

Πως και που να παραμείνεις άνθρωπος; Μόνο ψηλά σε κανα βουνό. Γυρίζοντας κανάλι για να γλυτώσω τα έξοδα τουλάχιστον της συσκευής, περνάω κι απ το CNN.

Όσο να πεις έχουν την τιμητική τους σήμερα οι Αμερικανοι.

Αυτοί πάλι στο CNN, μετά τις τεράστιες ενημερωτικές επιτυχίες της χρονιάς των εκλογών και την αντικειμενική πληροφόρηση, που πρόσφεραν.

Φτάνοντας 2 ώρες πριν οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα να μεταδίδουν ότι οι πιθανότητες της Χίλαρι για πρόεδρος ήταν 85% και του Τραμπ 15.

Σήμερα, κάνουν ειδικά άρθρα και προγράματα μαζικής μετανάστευσης των αμερικάνων.

Τους προτείνουν μέρη του πλανήτη, που είναι κατάλληλα να ζητήσουν Πολιτικό Άσυλο.

Προηγούνται το Βανκούβερ, η Ν Ζηλανδία,  η Βιέννη και η Γερμανία. Και από κει που θα πας να εγκατασταθείς; Όταν δηλαδή θα κάνουν προγράμματα μετανάστευσης, εκείνοι με την σειρά τους; Γιατί θα τα κάνουν, το μόνο βέβαιο.

Που θα ξανατρέχεις;

Πως να παραμείνεις άνθρωπος; Άνθρωπος υπό διωγμόν.

Δεν έχει τόπο να σταθείς, ούτε να ηρεμήσεις, πόσο μάλλον να αποφασίσεις.

Αγαπητή μου Ρόζα...