Και έπειτα αναρωτιούνται πως γίνεται να ζήτησαν 10% στις εκλογές και τελικά να πήραν 10 βουλευτές και 4%... 

Κάπως έτσι τελείωνα το σχόλιό μου πριν από δύο μήνες για τα όσα είχε πει η πρώην βουλευτίνα του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, η οποία τότε μας ενημέρωνε πως η αποζημίωση που είχε λάβει κατά την παρουσία της στο Κοινοβούλιο, ήταν ένα «ξεροκόμματο». 

Την ίδια απορία με τότε, έχω και τώρα, οξυμένη ελαφρώς, παρατηρώντας τη στάση που έχουν κρατήσει οι βουλευτές του Ποταμιού, το κόμμα και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης το δίμηνο που μεσολάβησε.

Δεν θα αναφερθώ στην παντελή απουσία θέσεων και πολιτικού λόγου. Αυτά είναι γνωστά. Ας πιάσουμε λίγο το σημερινό... εκ παραδρομής «κατόρθωμα» του Ποταμιού που πάνω στην πρεμούρα του να αντιπολιτευθεί σε κάτι, να βρει δηλαδή λόγο ύπαρξης, ανακίνησε παλαιότερες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ τους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (ο οποίος είχε πει αυτό που του αποδίδεται μόλις το... 2008) και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση- για τη στάση της αστυνομίας, και τις εμφάνισε ως... φρέσκες! 

Η γκάφα της πρώτης ανακοίνωσης, καλύφθηκε από μία δεύτερη γκάφα... Γιατί μπορεί μονάχα ως γκάφα να εκληφθεί η διόρθωση που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία λίγη ώρα και συσκότισε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Παρατίθεται αυτούσια η νέα ανακοίνωση:

Στο προηγούμενο δελτίο τύπου εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις του κ. Τσίπρα και προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα προηγούμενα χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν σχολίασαν τα όσα θλιβερά έγιναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο. Λόγω, λοιπόν, της απουσίας πρόσφατων δηλώσεων οι μηχανές αναζήτησης όταν πληκτρολογείς «βία – μολότοφ – δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ», εμφανίζουν αναρτήσεις από τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση.

Και ενώ όλοι κατάλαβαν πως από τη δεύτερη ανακοίνωση το Ποτάμι παραδέχεται το λάθος του, ήρθαν κομματικές πηγές να διαμηνύσουν ότι πρόκειται για... τρολάρισμα στην κυβέρνηση. Το λάθος, μετατράπηκε σε παραδρομή και από κει σε τρολάρισμα. Για να καταλάβουμε, οι βαρύτατες μομφές που διατυπώνονται στο πρώτο δελτίο τύπου, ότι η κυβέρνηση δεν εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών ισχύουν;

Και εάν ισχύουν, πως τεκμηριώνονται; Με «τρολιές»; 

Τι ακριβώς φταίει για το Ποτάμι; Τα «ψαχτήρια» στα οποία απευθύνθηκε ο συγγραφέας της πρώτης ανακοίνωσης τα οποία και τον... πρόδωσαν;  Τα «ψαχτήρια» κατά το Ποτάμι, «δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση». Προφανές... Αλλά αυτός που ψάχνει έχει την νοημοσύνη να δει από πότε χρονολογείται η δήλωση την οποία και στηλιτεύει!

Τελικά, δυσκολεύεται να αντιληφθεί κάποιος, το που άσκησε ακριβώς κριτική το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Στην κυβέρνηση του 2015 και τη στάση της απέναντι στα χθεσινά επεισόδια; Στον ΣΥΡΙΖΑ του... 2008; 

Έστω, ακόμα και εάν υιοθετήσουμε την εκδοχή που δόθηκε – ανεπίσημα- περί σαρκασμού της κυβέρνησης. Κατάλαβε κανείς τι ακριβώς «τρόλαρε» το Ποτάμι, εκτός από τον εμπνευστή του; 

Σε κάθε περίπτωση, την σοβαρότητα, την πήρε το Ποτάμι...