Καθώς ο Βασίλης Λεβέντης διανύει τους πρώτους μήνες της κοινοβουλευτικής του πορείας, γίνεται όλο και πιο κατανοητό πως έχει μία δυσκολία. Δυσκολία να ξεφύγει από τις εποχές του καναλιού 67 όταν μοίραζε «καρκίνους» και κατάρες στους πολιτικούς του αντιπάλους, δυσκολία να αποχωριστεί το σκοτάδι της ανυποληψίας όπου βρισκόταν εδώ και πολλές δεκαετίες όταν τον ψήφιζαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι, εκ των οποίων πολλοί το έκαναν μόνο και μόνο για να σπάσουν πλάκα.

Όταν πρωτομπήκε στη Βουλή, ορισμένοι τον βρήκαν σχεδόν συμπαθητικό. Ήταν και η αναμονή δεκαετιών για να βρεθεί στο προσκήνιο. Κάποια ΜΜΕ δε, ορμώμενα από την εμμονή του στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, τον ανέδειξαν για τις δικές τους σκοπιμότητες, τον έβγαλαν στα τηλεοπτικά τους παράθυρα, του έδωσαν τηλεοπτικό χρόνο να ξεδιπλώσει τις (ανύπαρκτες) πολιτικές του θέσεις. Κάποιοι άλλοι τον έχρισαν προφήτη γιατί όπως έλεγαν προέβλεψε την οικονομική και πολιτική κρίση που μαστίζει τον τόπο.

Αλλά ο κ. Λεβέντης δεν έχει πλάκα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν είναι απλώς ένας λαϊκιστής, γραφικός για αρκετούς πολιτικός. Δεν αγνοεί μονάχα τους κανόνες του πολιτικού πολιτισμού (με συμπεριφορές που κάποιος θα μπορούσε να πει ότι προέρχονται από τα καταγώγια του πολιτικού συστήματος) Για να επεκτείνει τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας που του χάρισε το εκλογικό σώμα στις κάλπες του Σεπτέμβρη, επιδίδεται σε άνευ ουσίας ευφυολογήματα, σε ανοίκειες επιθέσεις κατά συναδέλφων του στη Βουλή (όταν σε μία πρόσφατη ομιλία του σχεδόν παρακαλούσε οι βουλευτές της πλειοψηφίας να φάνε... ξύλο από τους αγανακτισμένους πολίτες λόγω του ασφαλιστικού), αλλά και σε χαρακτηρισμούς που πολλοί θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν χυδαίους για υπουργούς όπως τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, «χτυπώντας» στην απώλεια όρασης που έχει από μικρό παιδί, και «σπάζοντας» πλάκα με αυτό.

Η σημερινή συμπεριφορά του κ. Λεβέντη κατά του υπουργού Εσωτερικών, που όπως έγραψε νωρίτερα το Newpost ήταν επιεικώς απαράδεκτη, δυστυχώς δεν είναι η μόνη. Δεν είναι ένα μοναδικό περιστατικό, ένα απλό λεκτικό ατόπημα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων το έχει ξανακάνει. Έχει μιλήσει με αντίστοιχους χαρακτηρισμούς για κ. Κουρουμπλή σε μία συνεδρίαση στη Βουλή στα τέλη Μαρτίου, όταν έλεγε – και το θεωρούσε αστείο μάλιστα- ότι ευτυχώς που ο υπουργός δεν βλέπει...

Κύριε Λεβέντη, ο υπουργός Εσωτερικών μπορεί να μην βλέπει, αλλά ακούει. Ακούει τις πρωτοφανές εκφράσεις σας και έχει την αξιοπρέπεια να μη σας απαντήσει.

Εσείς, ο οπαδός της ευγένειας και της συνεννόησης, γιατί ασκείτε πολιτική με όρους προσωπικών επιθέσεων και χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη; Και όσες διαψεύσεις να κάνετε, όσες διευκρινίσεις και να δώσετε, τα λεγόμενα σας θα μείνουν.

Να θυμάστε όμως. Οι ψηφοφόροι έχουν μνήμη. Έχουν τη δυνατότητα να σας κρίνουν για την απουσία των πολίτικών σας θέσεων, τις υποσχέσεις που δεν κρατήσατε, αλήθεια πότε θα αντικαταστήσετε τους βουλευτές σας, όπως είχατε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα κάνετε μετά από το πρώτο κοινοβουλευτικό εξάμηνο;

Και επειδή όλοι στην πολιτική είναι περαστικοί… Να ξέρετε πως αργά ή γρήγορα οι ψηφοφόροι ίσως να σας τιμωρήσουν για τα όσα λέτε και πράττετε. Γιατί από το 3,43% του Σεπτέμβρη στο 0,23%, δεν είναι παρά μία τετραετία δρόμος…