Ούτε ο κ. Βενιζέλος αλλά ούτε ο κ. Κουβέλης έχουν πρεμούρα για την ΕΡΤ. Καρφί δεν τους καίγεται. Η δημόσια τηλεόραση είναι το πολιτικό τους πρόσχημα για να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια ως γνήσιοι επαγγελματίες πολιτικοί.

Αυτή είναι η αλήθεια. Πικρή. Αλλά αυτή είναι. Την ώρα που ο κ. Σαμαράς είχε αρχίσει να βρίσκει σταθερό βηματισμό, να ισορροπεί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ήλθαν οι δημοσκοπήσεις.

Καταποντισμός για το ΠΑΣΟΚ και δυσκολίες για την ΔΗΜΑΡ ήταν το δημοσκοπικό αποτέλεσμα. Και η αρχή της γκρίνιας…

Η προσοντούχος μειοψηφία (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) είναι αυτή που φαίνεται να έχει την ευθύνη πλέον για την συντήρηση της κατεστημένης παρακμής. Γιατί τώρα ο τόπος θέλει πραγματικές αλλαγές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Όχι λόγια. Πράξεις. Και δεν είναι οι απολύσεις το θέμα. Αυτό θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν είχαμε καταπολεμήσει την σπατάλη και την φοροδιαφυγή.

Το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό. Οι ακροβασίες δικανικής λογικής του κ. Βενιζέλου δεν απαντούν στα ερωτήματα της κοινωνίας. Ο λαός είναι στην γωνία. Δεν θέλει εκλογές. Οι πολίτες θέλουν δουλειά, θέλουν κοινωνικές παροχές, θέλουν δημοκρατία.

Αυτή είναι η βασική ευθύνη που έχουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί. Να αποφύγουν την παγίδα που είναι στημένη στο παιχνίδι της εξουσίας.

Δεν είναι το θέμα να ζητήσει ο κάθε πολιτικός αρχηγός επαλήθευση για δικό του λογαριασμό, αλλά να αποδώσει ότι ανήκει και ότι έχασε αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός. Τα βήματα προς τα πίσω δεν είναι καταστροφικά ποτέ στην πολιτική. Αλλά ένα λάθος βήμα μπροστά μπορεί να σε ρίξει στον γκρεμό!