Ο συνοικιακός τσαγκάρης, η μανταρίστρα, ο φαναρτζής, είναι άνθρωποι που με συγκινούν πολύ περισσότερο από την Γιάννα Αγγελοπούλου. Γιατί αυτοί θα αφήσουν πίσω τους την ανάμνηση της τίμιας μαστορικής και χρήσιμης κοινωνικής προσφοράς.

Η Γιάννα τι στ’ αλήθεια θα αφήσει;

Η κυρία Αγγελοπούλου με τα πολύχρωμα κοκτέιλ πάρτι της δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιχειρεί να ευνουχίσει την αισθητική μας ή ακόμα χειρότερα την νοημοσύνη μας. Φυσικά οι στόχοι της δεν είναι ποτέ φανεροί. Γιατί η κυρία στόχους έχει…

Η Γιάννα των Ολυμπιακών αγώνων προσφέρει συχνά-πυκνά μια ιδιότυπη ψυχαγωγική γραφικότητα. Ο κήπος της μαζικό εκτροφείο κοσμικών, είναι ο χώρος που επιδεικνύει τον πλούτο του συζύγου της.

Κάποιοι την πλησίασαν της έσφιξαν το χέρι (τα φιλιά και οι πολλές οικειότητες απαγορεύονται). Ούτε παλαιοημερολογίτες κομμουνιστές δεν επιδεικνύουν τέτοια λατρεία.

Εν ολίγοις η κυρία Αγγελοπούλου στην δεξίωση που παρέθεσε με θυσιαστική ανιδιοτέλεια στην βίλα της θέλησε μια ακόμα φορά να δηλώσει παρούσα. Για ποιο ακριβώς πράγμα επιθυμεί κάτι τέτοιο δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς. Μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω.  

Στον κήπο της, λοιπόν, κόσμος και κοσμάκης. Όλη η κοινωνική… χλωρίδα που είναι προς εξαφάνιση και ζητά ανανέωση χρόνου ύπαρξης σε μια Ελλάδα που βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο σκοτάδι των μνημονιακών εξαρτήσεων.

Και του χρόνου κυρία!