Είτε συμφωνούν κάποιοι είτε όχι με τις πολιτικές ή ιδεολογικές του επιλογές, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της κεντροαριστεράς.

Είναι εν πολλοίς αυτός που κατάφερε να σηκώσει το βάρος της ένωσης όλων των τάσεων του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου και να δημιουργήσει ένα ενιαίο κόμμα το οποίο κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή για πολλά χρόνια.  

Ο κ. Βορίδης συνεπώς έπρεπε, όταν αποφάσισε να του ασκήσει κριτική, να λάβει υπόψη του όλα τα δεδομένα. Φυσικά και έκανε λάθη ο Ανδρέας.

Αλλά ποιος ξεχνάει ότι είναι αυτός που ουσιαστικά εκ-δημοκρατικοποίησε την ελληνική κοινωνία; Εκτός εάν αυτό δεν ενδιαφέρει ή δεν αφορά τον κ. Βορίδη.   

Δεν θα επιχειρήσω να κάνω αναδρομή. Ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη παραδοθεί στην ιστορία. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Βορίδης όπως το γνώριζε ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος πάντα μιλούσε θετικά και με θαυμασμό- παρά τις διαφωνίες του- για τον ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου.  

Υπάρχει ωστόσο και η άλλη πλευρά. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ξαφνικά μετά την αναφορά του δεξιού Βουλευτή της Ν.Δ έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις. Να υπερασπιστούν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Τι υποκρισία!

Σεβάστηκαν μήπως αυτοί τον Ανδρέα; Όταν υπέγραφαν το μνημόνιο τιμούσαν μήπως την μνήμη του; Όταν παρέδωσαν την εθνική μας ανεξαρτησία στα ξένα κέντρα επιρροής μήπως και τότε είχαν στο μυαλό τους τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Νομίζω οτι το μόνο που είχαν και έχουν στο μυαλό τους είναι ο εαυτός τους. Την ψηφοθηρία. Και ο κ. Βορίδης αυτό σκεφτότανε όταν έκανε την δήλωση, τις ψήφους είχαν στο μυαλό τους και αυτοί που του απάντησαν.  

Ντροπή!!!