Οι συζητήσεις στην Βουλή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κοινότυπη πομφόλυγα ασυμμάζευτης γενικότητας, που καταδικάζει εξ’ αρχής την λειτουργία του Κοινοβουλίου σε ταπεινωτική ανυποληψία.  

Η διαδικασία δεν αποβλέπει σε τίποτα περισσότερο από το να χωρέσουν μέσα σε λίγες ώρες εύκολα και αβασάνιστα λογύδρια από τους ομιλητές. Μοναδικός στόχος είναι να περάσουν από το βήμα της Βουλής όσοι θέλουν ένα δημόσιο χώρο για να… ξεκατινιαστούν άσχετα με οποιονδήποτε γόνιμο προβληματισμό, με οποιαδήποτε απαίτηση για ανταλλαγή συμπερασμάτων ή συζήτηση γνωμών και έστω διαφωνιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κ. Ραχήλ Μακρή και ο κ. Δάνης Τζαμτζής.

Αντιγράφω όπως ακριβώς διάβασα τον διάλογο μεταξύ των δυο κοινοβουλευτικών στα «παραπολιτικά»:

«Χαμός έγινε πριν λίγο στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την αντισυνταγματικότητα , όταν ο Δάνης Τζαμτζής επιτέθηκε στην βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή. "Είσαι ηλίθια, χαμένη και διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ" της είπε ο βουλευτής της ΝΔ. Η Ραχήλ σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ίδιο μήκος κύματος, αποκαλώντας "προδότη" τον βουλευτή Πέλλας.

"Τιμή μου να με βρίζουν προδότες" απάντησε...

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως το σκηνικό ξεκίνησε όταν μιλούσε ο εισηγητής της ΝΔ για την αντισυνταγματικότητα και εκεί πετάχτηκε η Ραχήλ Μακρή και είπε: "Θα σας κρεμάσουμε". Με αυτή την έκφραση τα πήρε στο... κρανίο ο Τζαμτζής και απάντησε "Θα μας κλ@σεις τα αρχ.... Κάτσε κάτω διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ".

Στην συνέχεια ακολούθησε ο "διάλογος" περί ηλιθίων και ...προδοτών».

Αυτοί λοιπόν έχουν κληθεί έχουν εν πολλοίς επιλεγεί από τον ελληνικό λαό να λύσουν τον γόρδιο δεσμό της μεγάλης οικονομικής κρίσης την οποία διέρχεται η χώρα.

Θα μου επιτρέψετε να διατυπώσω το συμπέρασμα μου.

Πρόκειται για νούμερα, για βουλευτές που εξευτελίζουν τον δημόσιο διάλογο και υποβαθμίζουν την ήδη προβληματική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Θα περίμενα μάλιστα τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Καμμένος να αποδοκιμάσουν τους βουλευτές τους!