Τελευταία ολοένα και περισσότερες αφηγήσεις διαβάζουμε για τον Κώστα Καραμανλή.

Οι πρόσφατες επισκέψεις βουλευτών στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού στην Βουλή στάθηκε η αφορμή για να δουν το φως της δημοσιότητας ακόμα και σενάρια επιστροφή του στην κορυφή της ιεραρχίας του κράτους η ακόμα και στην θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας!!!

Μάλιστα μια τέτοια- άτυχη- αναφορά έκανε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι πολύ διαφορετική από τις όποιες φαντασιώσεις διατυπώνονται ακόμα και δημοσίως. Γιατί ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δεν έχει διατυπώσει ποτέ τέτοιου είδους επιθυμίες αλλά και δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα να τις εκφράσει κάποιος άλλος για λογαριασμό του.

Από το ρεπορτάζ συμπεραίνεται ότι η περιβόητη κινητικότητα στον υποτιθέμενο χώρο των «καραμανλικών» δεν υφίσταται ούτε κατά διάνοια. Ο πρώην Πρωθυπουργός μάλιστα σε όποιες συζητήσεις είχε με βουλευτές ή στελέχη του κόμματός του το μόνο που μονότονα επισημαίνει είναι ότι: «Αυτό που θέλουμε είναι πολιτική σταθερότητα. Και ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαι σίγουρος ότι παίρνει τις σωστές πρωτοβουλίες και αποφάσεις και θα τα καταφέρει».

Κατά συνέπεια όλα όσα ακούγονται είναι εκ του πονηρού. Γιατί κάποια πολιτικά απολιθώματα θέλουν και πάλι να βγουν στο προσκήνιο και να φιγουράρουν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής. Όμως επειδή πρόκειται για κάποιους δευτεροκλασάτους, που από μόνοι τους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αναλώνονται στο να καλλιεργούν τέτοιου είδους σενάρια τα οποία μόνο αυτούς εξυπηρετούν και δίνουν οντότητα στην πολιτική τους ανυπαρξία.  

Μάλιστα διέρρευσαν στον Τύπο την δήθεν πληροφορία ότι ο Καραμανλής έχει αρχίσει να διερευνά ζητήματα που αφορούν τον Γιώργο Παπανδρέου! Στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού σχετικά με την εν λόγω διαρροή μου έλεγε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ο ίδιος ο Καραμανλής όταν το άκουσε έπεσε από τα σύννεφα… Είναι δυνατόν;».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι αυτοί που επιχειρούν τέτοιου είδους διαρροές είναι λίγο ως πολύ γνωστοί. Είναι με λίγα λόγια αυτοί που εκμεταλλεύονται μια καλημέρα που τους λέει από ευγένεια ο κ. Καραμανλής και μετά αρχίζουν το γνωστό τροπάριο περί δήθεν συνομιλίας ότι τάχα τους είπε τούτο ή εκείνο και άλλες τέτοιες ανοησίες.

«Ο Κώστας Καραμανλής έχει απολύτως ξεκαθαρίσει την θέση του. Στηρίζει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά»,  σημειώνει καθημερινός συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα η ίδια πηγή εξήγησε ότι «ποτέ και σε κανέναν δεν είπε ούτε υπονόησε το αντίθετο. Δεν θα ήταν άδικο όλα αυτά να θεωρηθούν σε ένα βαθμό και προβοκατόρικα».

Αξιόπιστη πηγή μου έλεγε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν απαντήσεις επισήμως από το πολιτικό γραφείο του κ. Καραμανλή γιατί όλα αυτά που κατά καιρούς ακούγονται κάνουν μεγάλη ζημιά στην ενότητα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στον στενό κυβερνητικό πυρήνα!