Πριν από μερικές μέρες το newpost.gr αποκάλυψε τον διάλογο που είχαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κώστας Καραμανλής σχετικά με την απόφαση του τότε έλληνα πρωθυπουργού να εγκρίνει και να προωθήσει την επένδυση για τον πολυθρύλητο αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Μεταξύ των άλλων σημειώναμε ότι ο κ. Καραμανλής είχε αναθέσει στον κ. Στυλιανίδη να εξασφαλίσει και την έγκριση των Αμερικανών για το έργο. Ο κ. Στυλιανίδης είχε βεβαιώσει τον κ. Καραμανλή ότι οι αμερικανοί δεν θα είχαν αντίρρηση επικαλούμενος μάλιστα και δηλώσεις αξιωματούχων της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Ο πρώην υπουργός μας απάντησε- επικαλούμενος για μια ακόμα φορά- δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν αντίρρηση για το έργο.

Το έργο όμως ποτέ δεν έγινε. Και αυτό οφείλεται στις αντιρρήσεις των Βουλγάρων. Είναι φυσικά πασίδηλο ποιοι είναι αυτοί που επέβαλαν στην Βουλγαρική Κυβέρνηση να μποϋκοτάρει την επένδυση. Αλήθεια τι είναι αυτό που δεν κατάλαβε ο κ. Στυλιανίδης;

Και κάτι ακόμα. Σωστό είναι να αποφεύγει ο πρώην υπουργός τα μαθήματα δημοσιογραφίας και να περιοριστεί στο μεγάλο έργο που έχει προσφέρει στον τόπο. Εάν υπάρχει βέβαια…