Για να σε θεωρούν καλό δημοσιογράφο σήμερα πρέπει πρωτίστως να μάθεις να χαϊδεύεις αυτιά. Είτε αυτά είναι της εξουσίας, είτε των πολιτών εκείνων που έκαναν λάθος επιλογές.

Έχουμε δημοκρατία ισχυρίζονται οι κάθε λογής παράγοντες. Φυσικά και έχουμε. Και φυσικά πρέπει να έχουμε. Αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από τον ορισμό της δημοκρατίας βάσει των δικών προσωπικών μικροσυμφερόντων που επιχειρούμε να κάνουμε κάθε φορά.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να εκφράζεται ελευθέρα, να λέει την άποψή του και ναι διακινεί τις ιδέες του επίσης ελευθέρα. Αλλά αυτό έχει όριο. Γιατί ως γνωστόν η ελευθερία του καθενός φτάνε μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.  

Κατά την γνώμη μου υπάρχει ηθική και πολιτική ευθύνη της ελλαδικής κοινωνίας σήμερα για την ανήκεστη κρατική μας διάλυση και για το φασιστικό παρακράτος που εκβιάζει και τρομοκρατεί.

Το φαινόμενο της «Χρυσής Αυγής» δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και με ατάκες του τύπου: «Το αυγό του φιδιού, το φιδάκι που έχουμε στον κόρφο μας…» ή όποια άλλη μαλακία σκεφτεί ο πάσα ένας. Δεν αμνηστεύονται με πέντε –έξι δηλώσεις οι πολιτικοί.

Χρειάζεται να πιάσουν το νυστέρι του νόμου και να εγκαταλείψουν τις μέχρι τώρα μακάβριες αρμοδιότητες τους και να κόψουν από την ρίζα το κακό του νέο-ναζισμού στην Ελλάδα. Να πετάξουν έξω από το κοινοβούλιο μαζί με τον λαό -ο οποίος έχει χρέος να διορθώσει το λάθος του- του ναζιστές-φασίστες. Γιατί στην χώρα του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων και του Διστόμου δεν χωράνε τέτοιες ιδέες.

Το πολιτικό σύστημα μπορεί να είναι ανάπηρο αλλά είναι ακόμα ζωντανό. Συνεπώς γιατρειά υπάρχει. Αρκεί όλα να γίνουν γρήγορα και με συναίνεση.