Από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να επαναπροσδιορίσει την στρατηγική του έναντι του συνόλου των δεξιών ψηφοφόρων. Η δήλωση του ότι «οι ψηφοφόροι της Χ.Α δεν είναι ναζιστές» είναι εξόχως διαφωτιστική για την τακτική την οποία προτίθεται να ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα και μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Οι κύριοι Μπαλτάκος, Λαζαρίδης και Κρανιδιώτης με δηλώσεις τους- οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων κυρίως από την Αριστερά- επιχείρησαν να προσδιορίσουν το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της «Χρυσής Αυγής».

Ωστόσο αυτή η τακτική δεν φαίνεται να υιοθετείται από το σύνολο των συνεργατών του κ. Σαμαρά αλλά και πολλών προβεβλημένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί θεωρούν ότι η ρητορική των «δυο άκρων» αποδυναμώνει την φιλελεύθερη παράταξη και δυσχεραίνει την δυνατότητα προσέγγισης των κεντρώων ψηφοφόρων.

Στο μεταξύ ο κ. Κρανιδιώτης σε πρόσφατες δηλώσεις του επεσήμανε ότι οι «τρείς» συνεργάτες του κ. Σαμαρά αποτελούν ανάχωμα διαρροής δεξιών ψηφοφόρων προς την ακροδεξιά!

Άλλωστε όπως συχνά-πυκνά επισημαίνουν κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες μια συνεχιζόμενη διαρροή ψηφοφόρων προς την Χ.Α, μετά και τις σημερινές εξελίξεις θα μπορούσε να φέρει τα άνω κάτω.