Μια απαραίτητη, από την αρχή, διευκρίνιση: Το σχόλιο αυτό δεν αφορά σε καμία περίπτωση όλους τους πολιτικούς ή παράγοντες κάθε λογής εξουσίας. Αφορά εκείνους που όταν το διαβάσουν θα διακρίνουν μέσα από τις γραμμές του τον ίδιο τους τον εαυτό! Γιατί υπάρχουν και σοβαροί και υπεύθυνοι πολιτικοί σε τούτη την έρμη χώρα!

Εσένα ποιος σε έκανε βουλευτή; Ο Νίκος, ο Γιάννης, η Ρούλα, η Ευανθία, εγώ, ο Μίμης…

Εσύ όμως εγκλωβίστηκες στο… πορτρέτο της χαμένης σου αθωότητας. Έγινες χαμστεράκι και γυρίζεις στην ρόδα της εξουσίας σου ανακυκλώνοντας την ανοησία σου. Έγινες- ακόμα χειρότερα- και Υπουργός. Και τι κάνεις; Τίποτα δεν κάνεις. Δεν ακούς τους πολίτες, δεν βλέπεις το δράμα που ζει ο λαός.    

Κοιτάζεις στον καθρέπτη την καινούργια σου φορεσιά, χτενίζεις άψογα το μαλλί σου και χάνεσαι στην αναπαυτική θέση του συνοδηγού στο πολυτελέστατο αυτοκίνητό σου. Τι σε νοιάζει εσένα για όλους εμάς; Το μόνο που θες είναι να φωτογραφίζεσαι δίπλα στον αρχηγό σου, πλάι σε προσωπικότητες, για να έχεις να δείχνεις στα παιδιά σου και να τους λες πόσο σπουδαίος υπήρξες!   

Δεν υπήρξες όμως τίποτα το σημαντικό. Ένας μαλάκας ήσουνα. Που αντί να μας λύσεις τα προβλήματα τα έκανες χειρότερα. Αλλά να το πω κι αυτό. Πρόδωσες και αυτόν που σε έκανε νοματαίο.

Και για να σου πω και την τελευταία. Έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα. Για την άνοδο της Χ.Α και την έκπτωση των θεσμών. Και έχεις ευθύνη γιατί τα ανέχτηκες και εξακολουθείς να τα ανέχεσαι.

Το μόνο που σε νοιάζει είναι να νοιώθεις σημαντικός και να έχεις γύρο σου κάτι σφουγγοκωλάριους που σε κωλογλύφουν όλη μέρα.  

Χαμστεράκι της πολιτικής άφησε λίγο την ρόδα σου γιατί έπαψες να μας διασκεδάζεις και βγες λίγο στον δρόμο. Πλησίασε τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους ακόμα κι αν σε βρίσουν. Μίλα μαζί τους. Μην προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις την ξεφτίλα που ζούμε.

Άκουσε τους και γίνε επιτέλους αυτό που θέλουμε όλοι οι Έλληνες: Εκπρόσωπος του λαού και κυρίως προστάτης της δημοκρατίας!       
 

ΥΓ. Μην διαβάσετε πίσω από τις γραμμές. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα που μπορείτε να φανταστείτε δεν έχουν ουδεμία σχέση με το κείμενό μου.

Τ.Χ