Είναι γνωστό ότι η φτώχια φέρνει γκρίνια. Οι χαμηλές… πτήσεις τηλεθέασης της «Ανατροπής» του Γιάννη Πρετεντέρη αλλά και ταυτόχρονα η μεγάλη επιτυχία του Νίκου Χατζηνικολάου στο STAR με τον «ενικό», έχουν ως φαίνεται ενοχλήσει τον βασικό σχολιαστή του MEGA.

Χθες για μια ακόμα φορά ο Γιάννης Πρετεντέρης βυθίστηκε (12,5) την ώρα που απέναντι ο Χατζηνικολάου πετούσε στην κυριολεξία (27,6) με καλεσμένο τον Άδωνη Γεωργιάδη. Αλλά και η επανεμφάνιση του Θέμου Αναστασιάδη στον ΑΝΤ1 με το «Όλα- τρέλα» ο οποίος έφτασε χαλαρά το 17,1 φαίνεται ότι στοίχησαν πολύ στον Γιάννη Πρετεντέρη .

Σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στο MEGA, εξ αφορμής της κατάρρευσης της εκπομπής του Γιάννη Πρετεντέρη, είχε γράψει το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Έντονα δυσαρεστημένος με τη διοίκηση του MEGA εμφανίζεται εσχάτως ο Γιάννης Πρετεντέρης, καθώς η επανεμφάνιση του Νίκου Χατζηνικολάου και η εκπομπή του στο Star του αφαίρεσαν -μέχρι... νεωτέρας τουλάχιστον- την πρωτοκαθεδρία στην τηλεθέαση που απολάμβανε τα βράδια της Δευτέρας (στις δυο πρώτες κόντρες, η εκπομπή "Στον ενικό" βρέθηκε μπροστά με μεγάλη διαφορά).

Ο δημοσιογράφος εκφράζει σοβαρότατα παράπονα για τους χειρισμούς της διεύθυνσης Επικοινωνίας του Μεγάλου Καναλιού, θεωρώντας πως η εκπομπή δεν είχε επαρκή επικοινωνιακή στήριξη, κυρίως σε ό,τι αφορά την προώθηση της μέσω του Τύπου. 

Την ίδια στιγμή, αισθάνεται οτι τον "άδειασε" και η Διεύθυνση Προγράμματος, η οποία απέρριψε την πρόταση του να ξεκινά η "Ανατροπή" είτε την ίδια ώρα με την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, είτε λίγα λεπτά νωρίτερα, προκειμένου να εξασφαλίζει handicap τηλεθέασης.

Ωστόσο, ο Γιάννης Πρετεντέρης βγαίνει στους τηλεοπτικούς δέκτες 10 λεπτά αργότερα από τον γνωστό άνκορμαν, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να κερδίζει σημαντικά μέτρα τηλεοπτικής κούρσας. 

Στο μεταξύ, με βάση τα όσα ακούγονται στη Μεσογείων, η ανάγκη για ένα πιο "φλογερό" πάνελ καλεσμένων στην "Ανατροπή" του Γιάννη Πρετεντέρη είναι πολύ πιθανό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του δημοσιογράφου με την Κουμουνδούρου.»

Μάλιστα λέγεται ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης έκανε παράπονα στο αρμόδιο τμήμα δημοσίων σχέσεων του καναλιού γιατί δεν προβάλλεται από τα μέσα του διαδικτύου. Προφανώς ξεχνάει ο κ. Πρετεντέρης ότι πρώτο το MEGA είναι αυτό που αγνοεί συστηματικά το διαδίκτυο επιδεικνύοντας απίστευτη αλαζονεία!

Αυτά πληρώνονται…