@ Κάθε κόμμα που σέβεται τον εαυτό του και ζητάει από τον λαό την ευκαιρία να κυβερνήσει ξεκαθαρίζει από την αρχή την πολιτική του. Αυτό, εκτιμώ, είναι βασική αρχή.  

@ Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε, είναι η αλήθεια, να το κάνει αυτό αλλά φαίνεται ότι τελικά κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ζουν σε άλλες εποχές... Και γιατί κυρίως κάποιοι εξ αυτών πιστεύουν ότι το εκλογικό ποσοστό εκτινάχθηκε γιατί οι δικές τους απόψεις έπιασαν τόπο.   

@ Παράδειγμα η δήλωση του Αντώνη Νταβανέλλου την οποία και παραθέτω: «Είναι λάθος η υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν. Θα μετρήσει και για τον ίδιο αρνητικά. Η Κομισιόν είναι το γενικό επιτελείο του πολέμου, κάτι σαν τη Βέρμαχτ. Είναι σαν η Αριστερά να διεκδικούσε το 1848 ή το 1871 την προεδρία στην Ιερή Συμμαχία».

@ Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει ότι η λύση στην ελληνική τραγωδία δεν θα προκύψει μέσα από «διαπραγματεύσεις» αλλά μέσα από την ισχυρή βούληση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς να προχωρήσει σε κάθε περίπτωση στην εφαρμογή του ριζοσπαστικού προοδευτικού της προγράμματος, σε σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ.

@ Και ρωτάω: Μπορεί έτσι να κυβερνήσει ένα κόμμα; Και διατυπώνω το ερώτημα διότι εδώ δεν έχουμε μόνο διαφορετικές απόψεις οι οποίες, πάει στο καλό, κάποια στιγμή θα μπορέσει να τις συνθέσει ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση. Αυτό πιστεύω είναι και το επικίνδυνο με αυτόν το κομματικό σχηματισμό!