Οι καθημερινές συναλλαγές των πολιτών με τις υπηρεσίες του κράτους γίνονται ολοένα και περισσότερο εφιαλτικές!

Οι αρμόδιοι παράγοντες, εραστές της γραφειοκρατίας που οι ίδιοι δημιούργησαν, συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν επιδεικτικά προφασιζόμενοι τους ήρωες. Η δημόσια διοίκηση έχει καταρρεύσει εντελώς!

Την συντριβή του πολιτικού συστήματος μπορείς να την δεις σε όλο της το μεγαλείο στις ουρές της εφορίας, στα γκισέ των τραπεζών, στους προθαλάμους και στους διαδρόμους των νοσοκομείων στην  εικόνα του αδύνατου μεροκαματιάρη, στην εξευτελιστική σύνταξη του απόμαχου εργάτη και στην απουσία προστασίας του αγρότη από τα μεσάζοντα αρπαχτικά του μόχθου του!

Η κοινωνική παρακμή δεν μας αφορά. Γιατί δεν είμαστε εμείς που έχουμε την ευθύνη. Αφορά όλους εκείνους που αν είχαν λίγο φιλότιμο θα είχαν από καιρό αυτοεξοριστεί.

Ξέρω, κάποιοι θα πούνε φταίει ο Σημίτης, άλλοι ο Καραμανλής άλλοι πάλι θα τα ρίξουν στον Παπανδρέου και πολλοί θα υποστηρίξουν ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι η αιτία.

Δεν με νοιάζει ποιον θεωρείτε υπεύθυνο. Μέσα θα πέσετε άλλωστε ότι και να πιστεύετε. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι κάποια ζητήματα δεν αφορούν μόνο τους Πρωθυπουργούς. Έχουν να κάνουν και με τους… παρακάτω.  

Με λίγα λόγια οι χαρτογιακάδες της εξουσίας, οι γραφειοκράτες του κερατά που εδρεύουν σε όλα τα Υπουργεία, οι λαδοπόντικες  και τα τρωκτικά της πολύχρωμης και χωρίς ηθικούς φραγμούς κομματικής νομενκλατούρας έχουν μεγάλες ευθύνες ευθύνες. Τις μεγαλύτερες.

Γιατί κανένας Πρωθυπουργός στον πλανήτη δεν μπορεί να διορθώσει αυτό το ξεφτιλισμένο σύστημα που κυριαρχεί στην χώρα εάν δεν αρχίσει την εκκαθάριση από αυτούς. Το ζήτημα είναι εάν και εμείς το θέλουμε…