Ρώτησα ευθέως σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη τον Παναγιώτη Λαφαζάνη:

«Είστε κομμουνιστής κ. Λαφαζάνη

Και η απάντηση ήλθε αμέσως χωρίς καμία περιστροφή: Ναι είμαι κομμουνιστής!

Δεν ξέρω βέβαια εάν ενστερνίζεται την περίφημη φράση του Λένιν: «Σοσιαλισμός είναι τα σοβιέτ συν εξηλεκτρισμός!»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο επέδειξε ζηλευτή πολιτική ωριμότητα με την απάντηση του. Απέδειξε ότι δεν είναι αχυράνθρωπος του συστήματος και κυρίως μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν κόπτεται για την εξουσία και τις υπουργικές καρέκλες!

Μπορεί να διαφωνεί κάποιος με τις θέσεις του και τις απόψεις του αλλά για την εντιμότητα του ουδείς. Θα τολμούσα να υποστηρίξω μάλιστα ότι στις συνεντεύξεις του αποφεύγει τους κενούς εντυπωσιασμούς και επιχειρεί να αρθρώσει τον δικό του πολιτικό λόγο.

Φυσικά η στάση του είναι ένα ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού τέτοιου είδους απόψεις φαίνεται ότι «τραυματίζουν» την εσωκομματική ενότητα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτό στο μέλλον ενδέχεται να αποτελέσει μεγάλο πολιτικό ζήτημα για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Οι ψύχραιμοι πολιτικοί παρατηρητές υποστηρίζουν πάντως ότι δεν θα επιχειρηθεί εκ μέρους του προέδρου Τσίπρα «διωγμός» αυτών των απόψεων όσο αυτές δεν επηρεάζουν την πορεία του προς την εξουσία.

Όπως, όμως, και να' χουν τα πράγματα υπάρχει δυσπιστία για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις σε περίπτωση ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.