Πριν από ένα χρόνο, περίπου, αποφασίσαμε να δώσουμε την δυνατότητα στους αναγνώστες μας να δημοσιεύουν τα δικά τους κείμενα και σχόλια. Μέχρι σήμερα δεν μπήκαμε ποτέ στον πειρασμό να κάνουμε λογοκρισία στις απόψεις σας. Και δεν θα το πράξουμε ούτε στο μέλλον.

Ωστόσο θα πρέπει και εσείς από την πλευρά σας να τηρείτε τους όρους τους οποίους από την πρώτη στιγμή θέσαμε.

Ζητήσαμε να μην κάνετε υβριστικά σχόλια. Συμφωνήσαμε να μην επιχειρούνται προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους ή σε μέσα ενημέρωσης. Αυτό θα το επιτρέπουμε μόνο στην περίπτωση που ο αναγνώστης είναι επώνυμος.

Γιατί ουδείς μπορεί να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία και να βρίζει ή να λοιδορεί τον οποιονδήποτε. Αυτό δεν θα το δεχτούμε σε καμία περίπτωση. Τέτοια σχόλια δεν θα αναρτώνται! Γιατί δημοκρατικό είναι να λες την γνώμη σου αλλά να λες και το όνομα σου.

Σημασία έχει να σχολιάζετε επι της ουσίας των κειμένων με επιχειρήματα γιατί αυτό προάγει τον διάλογο. Φυσικά σε κάθε περίπτωση η κριτική σας μπορεί να είναι εξόχως σκληρή και τα σχόλια σας επικριτικά για το όποιο ρεπορτάζ.

Χωρίς αυτά τα ανόητα υπαινιχτικά του τύπου «εσείς δεν μιλάτε για τον τάδε ή καλύπτετε τον δείνα πολιτικό» ή «είστε πληρωμένοι κονδυλοφόροι και υπηρετείτε συμφέροντα». Θα το δεχτούμε κάτι τέτοιο εάν μας πείτε το όνομα σας  και φυσικά μπορείτε να αποδείξετε τα όσα γράφετε με στοιχεία και όχι με ανόητους ή απαξιωτικούς όρους.

Μπορεί να διαφωνείτε με κάποιον δημοσιογράφο του newpost.gr, αλλά δεν σας δίνει κανένας το δικαίωμα να βρίζετε και να διατυπώνετε ψευδή συμπεράσματα για κάποιον ο οποίος δεν συμφωνεί μαζί σας.

Πολιτικές προτάσεις και κρίσεις που δεν προϋποθέτουν εναργή συνείδηση καταληκτικού κοινωνικού στόχου κινδυνεύουν να είναι επιπόλαιες και επιδερμικές.  

Καλή συνέχεια…