Ο Τόμσεν είναι φυσικά γνωστός σε όλους τους Έλληνες πλέον. Είναι και Δανός. Δηλαδή από μια «περήφανη» χώρα που παραδόθηκε στον μοτοσικλετιστή- ταχυδρόμο του Χίτλερ!

Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, σήμερα αυτός ο τύπος να θέλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα; Θα μου πείτε ρώτα τον Στουρνάρα. Κάποιοι άλλοι θα μου πούνε ρώτα καλύτερα τον Σαμαρά που εμπιστεύεται τον Στουρνάρα.

Σημασία δεν έχει ποιον θα ρωτήσω. Σημασία έχει ότι φορτωθήκαμε τον εν λόγω κύριο και κανένας δεν ξέρει πώς θα τον ξεφορτωθούμε.

Αλλά ας πάμε στην ουσία. Η αλλαγή οικονομικής πολιτικής θα μπορέσει να υλοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που αποφασίσει ο κ. Σαμαράς να τοποθετήσει στην επίκαιρη θέση του Υπουργού Οικονομικών ένα κανονικό πολιτικό πρόσωπο. Το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι: Και καλά ποιον να βάλει;  

Αυτό κανένας από μας δεν είναι σε θέση να το απαντήσει. Μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μπορεί να δώσει την λύση και για να μην έχουμε παρατράγουδα, έχει χρέος να το πράξει άμεσα.

Η κατάσταση η οποία σήμερα επικρατεί στην οικονομία δεν θα αλλάξει φυσικά από την μία μέρα στην άλλη. Αλλά για να αλλάξει- γιατί πρέπει και μπορεί να αλλάξει- θέλει άλλου είδους επιλογές.

Φαντάζομαι ότι τόσο ο κ. πρωθυπουργός όσο και το περιβάλλον του το γνωρίζει άριστα. Γνωρίζουν εν πολλοίς ότι η συνέχιση αυτή της σκληρής οικονομικής πολιτικής αργά ή γρήγορα θα προκαλέσει αναταράξεις στην κοινωνία ενώ ταυτόχρονα θα διαρραγεί οριστικά ο κοινωνικός ιστός. Και αυτό είναι το πλέον δυσάρεστο αλλά και επικίνδυνο.

Θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό στην κυβέρνηση ότι η όποια στήριξη της παρέχεται είναι για βγει η χώρα από το τούνελ αλλά και γιατί δεν έχει διατυπωθεί μια σαφή και ξεκάθαρη κυβερνητική θέση από την Αντιπολίτευση.