Η χθεσινή δημοσκόπηση της GPO κατέγραψε ένα βομβαρδισμένο, στην κυριολεξία, πολιτικό τοπίο.

Η κοινωνία δείχνει αξιοθαύμαστη ωριμότητα αφού από την καταγραφή των απαντήσεων φαίνεται ότι έχει διαμορφώσει άποψη για το πολιτικό σύστημα και μάλλον γνωρίζει πλέον τι είναι αυτό που θα την βγάλει από το αδιέξοδο.

Με λίγα λόγια οι πολίτες θέλουν πολιτική σταθερότητα. Επιθυμούν να σταματήσει επιτέλους η ασφυκτική και ταυτόχρονα καταστροφική πίεση της τρόικας, όλοι θέλουν να αρχίσει η περιβόητη ανάπτυξη και να περιοριστεί η ανεργία.

Η κοινωνία- πάντα με βάσει την δημοσκόπηση- δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συμπιέζεται ανάμεσα σε δύο πολιτικούς πόλους όποιοι και να είναι αυτοί κάθε φορά.

Οι πολίτες σε κάθε απάντηση τους διαμηνύουν ότι δεν εμπιστεύονται τις υποσχέσεις αλλά ούτε και τις υποτιθέμενες οριστικές αποφάσεις των πολιτικών και ότι πλέον επιθυμούν κάθε υπόσχεση να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα τους.  

Οι απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα για τους πολιτικούς αρχηγούς δείχνουν ότι οι συγκρούσεις ανάμεσα στους κ.κ Σαμαρά και Τσίπρα δεν ωφελούν κανέναν από τους δυο.

Οι κινήσεις και οι προσωπικές επιθέσεις στον κ. Τσίπρα  εκ μέρους του κ. Σαμαρά αφαιρούν από το κύρος του. Παράλληλα οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εκ μέρους του κ. Τσίπρα στον Πρωθυπουργό αποστεώνουν το πρωθυπουργικό προφίλ το οποίο πασχίζει να χτίσει όλο αυτό το διάστημα.

Υ.Γ. Θα μπορούσα να κάνω και μερικές ακόμα αναφορές. Θα προτιμούσα ωστόσο να διατυπώσετε εσείς τις δικές απόψεις για τα συμπεράσματα της χθεσινής δημοσκόπησης.
 
Το βασικό ζήτημα είναι εάν τελικά το μήνυμα το έλαβαν οι ηγεσίες των κομμάτων.