Η κυρία Λούκα Κατσέλη, υποδυόμενη την αρχηγό κόμματος, σε πρόσφατη συνέντευξη της, στο ΣΚΑΪ και στον Νίκο Ευαγγελάτο, υποστήριξε ότι έχει τις λύσεις- και κάποιες που μπορεί να της λείπουν θα τις βρει σύντομα- για να βγει η χώρα από το μνημόνιο.

Σε σχετική ερώτηση ωστόσο παραδέχθηκε ότι έχει ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο αυτό δηλαδή που μας έβαλε στην περιπέτεια.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η κ. Κατσέλη ήταν εκ των στενών συνεργατών του κ. Παπανδρέου εξ’ εκείνων, δηλαδή, που είχαν εμπνευστεί την οικονομική πολιτική την οποία ο κ. Παπανδρέου ακολούθησε ως Πρωθυπουργός.

Η ίδια πάντως υποστηρίζει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε όσα του είχε πει…

Σήμερα η κ. Κατσέλη «κουνάει το δάχτυλο» στο πολιτικό σύστημα, το καταγγέλλει και του χρεώνει όλα τα λάθη και τις παραλείψεις που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση. Και καλά κάνει.

Δεν είμαι ωστόσο καθόλου βέβαιος εάν το αφήγημα της κ. Κατσέλη θα μπορούσε βρει ακροατήριο.

Εκτός εάν αποφασίσει να απευθυνθεί σε ανθρώπους οι οποίοι εσχάτως έχασαν ολότελα την μνήμη τους…

«Μιλάω με τον κ. Τσίπρα όπως και με πολλούς άλλους» είπε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την συνομιλία είναι προφανές ότι θέλει να την παρουσιάσει σαω να έχουν οι δυο πλευρές ισότιμη σχέση. Δεν έχουν.

Ο κ. Τσίπρας είναι αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κόμματος που διεκδικεί την εξουσία, ενώ η κ. Κατσέλη πέραν του εαυτού της δεν εκπροσωπεί τίποτα άλλο.

Παραθέτω στην κρίση σας ορισμένα σημεία της συνέντευξης της κ. Κατσέλη και την αφήνω στην κρίση σας.

-Σε ερώτηση για την κυβέρνηση Παπανδρέου είπε ότι «η πολιτική που εφαρμόστηκε δεν είχε πολλά να κάνει με την πολιτική που είχαμε σχεδιάσει το 2009. Αν είχε εφαρμοστεί, σήμερα θα ήταν καλύτερη η κατάσταση» επισημαίνοντας ότι «έμειναν στα ράφια ορισμένες μεταρρυθμίσεις».
 
-Για το πρώτο Μνημόνιο ανέφερε ότι το υπέγραψε διότι τότε δεν μπορούσαν να βρεθούν χρήματα από πουθενά.
 
-«Το λεφτά υπάρχουν ήταν με τελείως άλλο νόημα», εννοώντας λεφτά μπορούσαν να βρεθούν από τα γκόλντεν μπόις, την φοροδιαφυγή. 
 
-Μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 τη συμβουλευόταν ο Γιώργος Παπανδρέου, από εκεί και πέρα όχι, όπως είπε.
 
-«Κάποιες αποκρατικοποιήσεις πρέπει να περάσουν. Όχι σε τομείς όπως το νερό και τα λιμάνια» δήλωσε, προσθέτοντας ότι μερικές αποκρατικοποιήσεις ήταν σωστές όπως ο Ιππόδρομος ή τα ακίνητα και αυτή του Αστέρα Βουλιαγμένης.
 
-«Υπάρχει η εναλλακτική. Η πολιτική της βίαιης λιτότητας δεν είναι λύση» τόνισε.
 
-Για το χρέος είπε ότι «δεν είναι βιώσιμο και δεν είναι διαχειρίσιμο». Είπε ότι μετά τις εκλογές έπρεπε η κυβέρνηση Σαμαρά να διαπραγματευθεί με την Μέρκελ για πιο ευνοϊκή δόση.
 
- «Δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο».
 
-«Χρειάζεται φορολογική Μεταρρύθμιση».
 
-«Η κυβέρνηση πέτυχε πλεόνασμα αλλά δεν θα δώσει λεφτά στον κόσμο».
 
-«Μπορεί να πέσει η δαπάνη στα φάρμακα κατά 1 δισ.».
 
-«Χρειάζονται στοχευμένες μεταρρυθμίσεις με έμφαση προς τις επενδύσεις».