Ο κ. Γιώργος Προκοπάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ,  έχει αποφασίσει- όπως δείχνουν τα πράγματα- ότι θα φτιάξει μόνος του την Δημόσια Τηλεόραση. Η αλήθεια είναι δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αποδείξει ότι είναι σε θέση να σχεδιάσει την στρατηγική μιας σύγχρονης τηλεόρασης. Τουλάχιστον δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα κάποιες σκέψεις που να μπορούν να υλοποιηθούν. 

Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που συχνά- πυκνά διοργανώνει δείπνα με τέσσερις- πέντε συγκεκριμένους δημοσιογράφους της Δημόσιας Τηλεόρασης. Μιλάμε για εκείνους τους συναδέλφους που είναι χαρακτηρισμένοι «παντός καιρού». Δηλαδή είναι αυτοί που έχουν την ευελιξία να τα έχουν εξ ίσου καλά με την Δεξιά, το ΠΑΣΟΚ και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι μια τέτοια ευελιξία είναι χάρισμα που πραγματικά λίγοι διαθέτουν. 

Με λίγα λόγια μιλάμε για μια μικρή ομάδα ανθρώπων- όχι απαραίτητα ικανών- του πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και αυτός… αγοράζει! 

Ποια είναι όμως η ουσιαστική παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου; Τι κάνει για την νέα ΕΡΤ η Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα; Ποιο είναι, δηλαδή, το στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης; 

Σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε μόνο για τα κόμματα εξουσίας. Μιλάμε για την παρεμβατικότητα όλου του πολιτικού φάσματος. Γιατί είναι εξόχως απαραίτητο στο «στήσιμο» της δημόσιας τηλεόρασης να καταθέσουν όλοι τις προτάσεις τους. Μόνο έτσι το εγχείρημα θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Σε διαφορετική περίπτωση θα γυρίσουμε μοιραία στα ίδια…