Προ ολίγων ημερών ο κ. Λαφαζάνης με δηλώσεις του στο newpost εξήγησε ότι: «Πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα στελέχη που κατέχουν υψηλές κυβερνητικές θέσεις, ενώ ταυτόχρονα εκκρεμούν σε βάρος τους σοβαρές κατηγορίες».

Στις δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε ευθέως να κατονομάσει ποιούς ακριβώς εννοεί. Εν πολλοίς μόνο με ερμηνευτική… εγκύκλιο θα μπορούσαμε να συνάγουμε συμπεράσματα. Το επιχειρήσαμε αλλά δεν είναι η επαρκής εξήγηση που περιμένει ο λαός.  

Ο βασικός του στόχος αρχικά ήταν να «χτυπήσει» την κ. Αναστασία Σακελλαρίου διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ. Επρόκειτο για μια επιλεκτική κίνηση η οποία στο μεταξύ θα μπορούσε να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως.

Θα πρέπει όμως τόσο ο κ. Λαφαζάνης όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε εκείνα τα πρόσωπα που έχουν σοβαρό νομικό και πολιτικό ζήτημα.

Για παράδειγμα ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Αλλά είναι αναγκαίο να μάθουμε και ποια είναι η άποψή τους για τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό για τον οποίο εκκρεμούν αρκετές υποθέσεις.  

Και μιας και μιλάμε για την ΔΕΗ μήπως το κόμμα της Αριστεράς θα μπορούσε να μας πει ποια ακριβώς σχέση διατηρεί με τον αρχισυνδικαλιστή Φωτόπουλο;

Θα επαναλάβουμε αυτό που και πριν από αρκετό καιρό είχαμε διατυπώσει: Γιατί δυο μέτρα και δύο σταθμά σύντροφοι; Μήπως έχετε κάποιου είδους δεσμεύσεις;

Περιμένουμε εναγωνίως απαντήσεις από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι απαντήσεις θα είναι ανάλογες της ιδεολογικής τοποθέτησης του κάθε βουλευτή ή στελέχους. Μια απάντηση λοιπόν από τον ίδιο τον αρχηγό για να μάθει ο λαός την αλήθεια!