Ο τέως διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Άγγελος Φιλιππίδης κατηγορείται για ότι κατηγορείται... Και είναι ο ίδιος υπεύθυνος να απαντήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για το κατά πόσον οι συναλλαγές με τους κυρίους Γριβέα, Κοντομηνά, Λαυρεντιάδη και Ευσταθίου ήταν ή όχι βλαπτικές για την τράπεζα. Αυτά μένει να αποδειχθούν.  

Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να του πετούν διάφοροι «καλοθελητές» λάσπη επί παντός του επιστητού και να διοχετεύουν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «πληροφορίες» καθ’ όλα ανυπόστατες, υπάρχει μεγάλη απόσταση! Όπως μεγάλη απόσταση υπάρχει ανάμεσα στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και τον κανιβαλισμό του λαϊκισμού και της συκοφαντίας που επιλέγουν ορισμένοι δήθεν αξιόπιστοι πληροφοριοδότες!  

Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι το ΚΠΕΕ, του οποίου πρόεδρος διετέλεσε τη δεκαετία του ’90, δηλαδή πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια,  ο κ. Φιλιππίδης, έχει δήθεν λάβει από το αμαρτωλό ΥΔΑΣ 2.5 εκατομμύρια ευρώ! Και ότι στο ΚΠΕΕ εμπλέκονται ο κος Φιλιππίδης και άλλοι «παράγοντες» του καραμανλικού παρελθόντος!  

Πλην όμως, οι «πληροφορίες» και τα υπονοούμενα που διοχέτευσαν οι καλοθελητές στα ΜΜΕ, ελέγχονται ως ανυπόστατες και ενδεχομένως κακόβουλες, για δύο απλούς λόγους: 

Πρώτον, όταν ήταν πρόεδρος ο κ. Φιλιππίδης, το ΚΠΕΕ δεν ήταν αναγνωρισμένο ως ΜΚΟ από το Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε είχε οποιαδήποτε σχέση με προγράμματα του ΥΔΑΣ.  

Και δεύτερον, το ΚΠΕΕ, που έχει μία ιστορία σαράντα ετών, με πλήθος δραστηριοτήτων, και πάντοτε συντηρείτο από τα μέλη του, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτίζεται με τις ευκαιριακού χαρακτήρα «ΜΚΟ», που δημιουργήθηκαν για να αντλούν κεφάλαια από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η μοναδική φορά που το ΚΠΕΕ στη 40χρονη πορεία του ζήτησε να μετάσχει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης δράσεών του αφορούσε συνολικά το ποσόν των 60 χιλιάδων ευρώ. Με το ποσό οργανώθηκαν τέσσερα συνέδρια στην Αλβανία, τα Σκόπια, την Τουρκία και την Αθήνα με την συμμετοχή νέων πολιτικών από τις γειτονικές μας χώρες. Δηλαδή, για κάθε συνέδριο μετακινήσεων, ενοικιάσεων, διοργανώσεως, κ.λπ. τα έξοδα περιορίζονταν στις 15.000 ευρώ. Ο προφανής στόχος ήταν η καλλιέργεια στενότερων σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και των ξένων πολιτικών. Ουδέποτε, λοιπόν, το ΚΠΕΕ συμμετείχε στον χορό των εκατομμυρίων, που τις μέρες αυτές ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Τα δε περί 2,5 εκατομμυρίων ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.  

Το newpost.gr ήταν από τα πρώτα μέσα ενημέρωσης που αναφέρθηκαν στην υπόθεση του Τ.Τ. Εννοεί, όμως, να ενημερώνει σωστά τους αναγνώστες του, χωρίς κανιβαλισμούς. Δεν είναι, λοιπόν, διατεθειμένο να κτυπά ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο ή να συμβάλλει στην δημιουργία «περιρρέουσας ατμόσφαιρας» και αρνητικών εντυπώσεων εναντίον τους με υπονοούμενα και αβάσιμα στοιχεία. Και αυτή την αρχή θα συνεχίσει να την υπηρετεί αταλάντευτα. Διότι πρόκειται για ζήτημα ηθικής, δημοκρατίας και γνήσιας ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και γενικότερα των ελεγκτικών θεσμών.