Τα τελευταία νέα που μας έφερε ο Αντώνης Σαμαράς είναι καλά και μας αρέσουν. Δεν λύθηκε φυσικά το πρόβλημα. Το ξέρει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας. Ήταν όμως ένα βήμα και η αλήθεια είναι ότι περίμενα να αναγνωριστεί από τον πολιτικό κόσμο. 

Αλλά εδώ που τα λέμε πως θα μπορούσε να αναγνωρίσει ο Τσίπρας αυτή την θετική εξέλιξη; Γιατί αν το έκανε θα είχε ακυρωθεί ο πολιτικός του λόγος. Θα είχε με λίγα λόγια καταρρεύσει το αντιμνημονιακό του οικοδόμημα. 

Τώρα αυτό που προέχει είναι να γίνουν σταθερά βήματα ώστε το επόμενο διάστημα να κεφαλαιοποιηθεί ότι έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί με τις θυσίες του λαού. 

Ο πρώτος στόχος της Κυβέρνησης θα πρέπει -κατά την άποψή μου- να είναι η μείωση της ανεργίας αλλά και η ενίσχυση των συμπατριωτών  που ζουν κάτω ή στα όρια της φτώχειας

Για να συμβεί όμως αυτό είναι γνωστό ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. Όμως όσες επενδύσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν αποκλειστικά την σφραγίδα του Αντώνη Σαμαρά και όχι του αρμόδιου Υπουργού. Ο Χατζηδάκης προφανώς ξέμεινε μαζί με την ανάπτυξη στο κόμβο Κηφισίας γιατί τον έπιασαν τα… κόκκινα φανάρια.  

Είναι κρίμα για τον Κωστή Χατζηδάκη. Γιατί είχε θεωρηθεί ικανός να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο τελματωμένο Υπουργείο που ανέλαβε. Μάλλον τον είχαμε υπερτιμήσει. 

Συνεπώς ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αναζητήσει άλλες λύσεις για το κρίσιμο Υπουργείο Ανάπτυξης. Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα…