Η ουσιαστική ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα ανήκει πλέον στην κατηγορία των ξεπερασμένων συγκινήσεων. Διανύουμε μια πολύ παράξενη περίοδο μέσης θερμοκρασίας πολιτικών αντιλήψεων και ιδεολογιών. Και το «Ποτάμι»- μας αρέσει δεν μας αρέσει- μάλλον φαίνεται να την εκφράζει. 

Η γελοία αντίληψη ορισμένων ότι «οι ξένοι γελάνε μαζί μας» έχει αρχίσει να γίνεται κυρίαρχη άποψη. Και αυτό γιατί όσοι την υποστηρίζουν και την πλασάρουν με το καλύτερο περιτύλιγμα το κάνουν για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους ανικανότητα θέτοντας στον δημόσιο διάλογο κυρίως οικονομοτεχνικά κριτήρια τα οποία στο μεταξύ ελάχιστοι καταλαβαίνουν. Και προκειμένου να πείσουν θέτουν ερωτήματα όπως: «Μα δεν διαβάζετε πως μας βλέπουν οι ξένοι;» ή «τι θα πουν οι ξένοι;» Με αποτέλεσμα να μας αδικούν αφού αυτό δεν είναι αυτό το καλό μας πεδίο. 

Αυτή η «ιδεολογία» δεν έχει καμία απολύτως πρωτογένεια. Είναι δανεική από τις χώρες της Δύσης στην οποία λέγεται ότι ανήκουμε αλλά σίγουρα δεν είμαστε δυτικοί. 

Με όλους αυτούς λοιπόν τους υποκριτές που θεωρούν την αλήθεια και την καθαρή σκέψη μειονέκτημα είναι θαύμα πως αυτή η χώρα ζει ακόμα. 

Αφορμή για το σχόλιο μου σήμερα είναι ο καυγάς που ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ- Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα.  Ένας καυγάς που ανάγκασε μέχρι και τον γίγαντα Καρύδη να υποχρεωθεί σε δημόσια δήλωση!  Και το έπραξε με απόλυτη συνείδηση θέλοντας να υποδηλώσει σε όσους μετανάστες ψηφίζουν ότι: «Είμαστε εδώ. Ψηφίστε μας!» 

Με αυτό τον τρόπο ο επικοινωνιακός σύμβουλος του Βενιζέλου κύριος Καρύδης θέλει να δώσει άφεση στον Πασοκικό μηχανισμό προπαγάνδας που για πολλά χρόνια δεν τόλμησε να δώσει ουσιαστικά απάντηση και λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Με λίγα λόγια ο εμπνευσμένος από τον Μαρξ και τον Έγκελς, αξιότιμος κύριος Καρύδης, επιχείρησε να νομιμοποιήσει την πολιτική αταξία του κόμματός του το οποίο συστεγάζεται με την δεξιά στην κυβερνητική εξουσία.

Με αυτόν τον τρόπο όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμπράξει θετικά προκειμένου να γεφυρώσει τις ιδεολογικές διαφορές του ΠΑΣΟΚ με την ανεχόμενη οπορτουνιστική και «φωτισμένη» Αριστερά του προέδρου Τσίπρα.   

Γιατί ο αξιότιμος κύριος Καρύδης- όπως και το κόμμα του άλλωστε- έχει χάσει προ πολλού την… μπάλα!     

TAGS