Διάβασα στον «βηματοδότη» το εξής σχόλιο: «Ο κ. Λαζαρίδης όμως μίλησε και για άλλες «φαντασιώσεις», όπως τις χαρακτήρισε. Έχουν σχέση με τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει όνομα και γίνεται «Νέα Ελλάδα». Δεν αποκαλύπτει ωστόσο ποιοι είναι αυτοί που διακινούν τέτοια σενάρια, κατά τον κ. Λαζαρίδη, αλλά αν ψάξει σίγουρα θα τους ανακαλύψει. Διαβεβαιώνει πάντως ότι η ΝΔ δεν αλλάζει όνομα («τελεία και παύλα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) και όσοι διακινούν τέτοια σενάρια - και μάλιστα παραμονές ευρωεκλογών - επιδιώκουν την εσωστρέφεια.»

Να θυμίσω ότι το ζήτημα αυτό το αναδείξαμε στο πρώτο τεύχος του NEWPOSTER και μάλιστα είχε δυο υπογραφές συντακτών. Η μία ήταν η δική μου και για τον λόγο αυτό ένοιωσα την ανάγκη να απαντήσω.

Λοιπόν, ούτε φαντασιώσεις υπάρχουν ούτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ο κ. Λαζαρίδης είναι προφανές ποιους υπονοεί ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν εσωστρέφεια και εσωκομματικά ζητήματα: Το περιβάλλον του Καραμανλή εννοεί! Θα ήθελα να πληροφορήσω τον κ. Λαζαρίδη ότι πλανάται πλάνη οικτρά! Και σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να μιλάμε όλοι με ανοιχτά χαρτιά.

Η εκτίμηση μου είναι ότι ο κ. Λαζαρίδης είναι πράγματι έντιμος άνθρωπος και δεν κινείται στο παρασκήνιο. Συνεπώς θα ωφελούσε περισσότερο να μιλάει με ονοματεπώνυμα!!! Αγαπητέ κ. Λαζαρίδη συνομιλητές του Πρωθυπουργού μας έδωσαν την πληροφορία. Και επειδή δεν είναι δεοντολογικά ορθό να αποκαλύψουμε τις πηγές μας ας μας κάνετε ένα τηλέφωνο να σας πούμε και μερικές ακόμα σημαντικές λεπτομέρειες του ρεπορτάζ.

Η συνωμοσιολογία δεν είναι το καλύτερο που μπορεί να εμφιλοχωρεί στο μυαλό των πολιτικών στελεχών γιατί τα αποπροσανατολίζει. Ελπίζω, αν και δεν σας γνωρίζω, να μην ανήκετε σε αυτή την κατηγορία! Και κάτι τελευταίο. Μπορείτε φυσικά να διαψεύσετε το οποιοιδήποτε δημοσίευμα. Δικαίωμα σας. Όχι όμως να αναζητάτε και να επιρρίπτετε ευθύνες σε εκείνους που δεν τους αναλογούν! Και σε τελευταία ανάλυση δεν είναι κακό να αλλάξει όνομα η «Νέα Δημοκρατία»!