Διάβασα, χθες, τη νέα δήλωση του κ. Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με την Κυβέρνηση. Μονότονος ο λόγος του όπως πάντα, κάτι το οποίο έχουμε πια συνηθίσει και ουδεμία εντύπωση μας κάνει, όπως άλλωστε και το περιεχόμενο των δηλώσεων του. Έχει καταφέρει να χάσουν την σημασία τους οι λέξεις και τα νοήματα τους! 

Αυτή την φορά διέκρινα ένα νέο «πολιτικό προσδιορισμό». Αποκάλεσε την Κυβέρνηση, εκτός των άλλων, μόρφωμα!!! Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την λογική του κ. Σκουρλέτη ως μια παραισθησιογόνα διαφυγή από την σκληρή πολιτική πραγματικότητα των επιχειρημάτων και της ουσιαστικής αντιπαράθεσης. Δεν θα το κάνω γιατί δεν θέλω να αδικήσω τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο- δεν ξέρω για ποιους λόγους- εκπροσωπεί. 

Τα δυο κόμματα που συνθέτουν τον Κυβερνητικό σχηματισμό δεν είναι σε καμία περίπτωση «πολιτικά μορφώματα» όπως θέλει να πιστεύει ο εν λόγω. 

Είναι κόμματα τα οποία ψηφίζονται από τον ελληνικό λαό- τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω- ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί κυρίαρχο. Εκτός αν το λέει μόνο χωρίς να το εννοεί. Είναι κόμματα με συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό. Μπορεί φυσικά να διαφωνεί σε αυτό το επίπεδο ο κ. Σκουρλέτης- και το δικαιούται- αλλά δεν δικαιούται να ευτελίζει χάρις της ψηφοθηρίας να ευτελίζει τον πολιτικό διάλογο.     

Με λίγα λόγια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος. Γιατί δεν είναι δυνατόν να αποκαλείς δυο δημοκρατικά κόμματα «μορφώματα». Δεν μπορεί δηλαδή να απαξιώνει την βούληση του ελληνικού λαού.