Μέχρι και την Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατούσε συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Μαΐου. Το κλίμα άλλαξε το βράδυ του Σαββάτου και έγινε σαφώς περισσότερο αισιόδοξο. Τι είχε μεσολαβήσει; Τίποτε περισσότερο από την συγκέντρωση και την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Τρίπολη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις συνεργατών του Πρωθυπουργού, δεν δείχνουν τίποτα διαφορετικό από αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Μια μπροστά η ΝΔ και μια ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πόλωση ανεβαίνει και μαζί της ανεβαίνουν τα ποσοστά των «μονομάχων». 

Διαφορές που κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους και δεν αμφισβητούν το σημερινό πολιτικό σκηνικό. Η «Ελιά» να κινείται πάνω από το 6%- πολλοί θεωρούν αυτό το ποσοστό ως ψυχολογικό όριο σε συνδυασμό με τη νίκη σε κάποιους μεγάλους δήμους και κάποιες περιφέρειες. Το «Ποτάμι» να κερδίζει την τρίτη θέση, το ΚΚΕ να ενισχύεται σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και τη ΔΗΜΑΡ να παλεύει για το όριο του 3%. 

Σε τι ελπίζει το Μαξίμου για να κερδίσει την πρώτη θέση; Στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος ξεκίνησε τις περιοδείες το Σάββατο, επιλέγοντας την Τρίπολη και όχι την Καλαμάτα όπου- λόγω εντοπιότητας, θα… έσπαγαν τα τσιμέντα. Η επιλογή τον δικαίωσε: Ο Σαμαράς έγινε κάτι σαν… Κολοκοτρώνης- με την έννοια του αρχιστράτηγου της παράταξης. 

Η υποδοχή της οποίας έτυχε ο Αντώνης Σαμαράς στην Τρίπολη ήταν- σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ανέλπιστη και τους έδωσε φτερά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σήμερα ο Πρωθυπουργός  συνεχίζει με ομιλία στη Λαμία και θα συνεχίσει μέχρι και την Παρασκευή 23 του μηνός, προπαραμονή της μάχης των ευρωεκλογών. 

Το Μαξίμου επίσης ελπίζει και στα φαινόμενα… αυτοκτονικού ιδεασμού τα οποία συνεχίσει να παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταίο, ανέλπιστο, δώρο η δήλωση του Μανώλη Γλέζου για «εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».
Μια δήλωση που έδωσε το δικαίωμα στη ΝΔ (και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό) να μιλάει για κούρεμα των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο και αυτομάτως έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση άμυνας, να προσπαθεί να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του.  

Δώδεκα μέρες μένουν ακόμη και μάλλον δεν θα πλήξουμε…