Νομίζω ότι τα διλήμματα, από όλες τις ενδιαφερόμενες για το εκλογικό αποτέλεσμα πλευρές, έχουν ήδη τεθεί ενώπιον του ελληνικού λαού. 

Τα σενάρια επίσης έχουν διατυπωθεί. Απομένει, λοιπόν, η οριστική απόφαση του εκλογικού σώματος. Μια απόφαση η οποία θα ληφθεί- κυρίως για την επικείμενη αναμέτρηση των κομμάτων στις ευρωεκλογές- με βάσει την στρατηγική των κομμάτων αλλά και τις προθέσεις που θα διατυπώσουν δημοσίως οι πολιτικοί αρχηγοί στο τέλος της αναμέτρησης. Μια απόφαση η οποία θα καθορίσει την θέση της χώρας τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στον παγκόσμιο χάρτη για τα επόμενα χρόνια

Ο λαός είναι πασίδηλο ότι έχει καταπονηθεί από τις συνέπειες της κρίσης. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν κάνει υπομονή αλλά δεν φαίνεται να διαθέτουν άλλες αντοχές. Και αυτό τους κάνει περισσότερο ευάλωτους σε κάθε λογής λαϊκιστές και λαοπλάνους. 

Ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει- εάν τελικά τον ευνοήσουν τα αποτελέσματα- να ζητήσει άμεσα εθνικές εκλογές. Φυσικά κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ασκήσει αυτό το δικαίωμα του.  Αλλά ενίοτε- και πρέπει να το υπολογίσει σοβαρά αυτό ο κ. Τσίπρας-αυτά τα αιτήματα γίνονται δεκτά. Τι θα συμβεί λοιπόν αν ο Πρωθυπουργός συμφωνήσει μαζί του και επισκεφτεί τον κ. Παπούλια και του παραδώσει την εντολή την οποία είχε λάβει για σχηματισμό Κυβερνήσεως;  Θα πάμε για εκλογές στις 22 Ιουνίου! 

Στην τελική δεν έχει λόγους ο κ. Σαμαράς να επιμείνει. Εκλογές θέλει η αντιπολίτευση; Εκλογές και η Κυβέρνηση. Για να τελειώνει δηλαδή αυτή η ιστορία. Τώρα τι θα γίνει με τον τουρισμό, την διοίκηση, την αγορά ποιος νοιάζεται; Εκλογές το υπέρτατο αγαθό στην Δημοκρατία.  Ανεξάρτητα αν όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει να διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια. 

Δεν βρίσκεται συνεπώς ο λαός μπροστά σε ένα δραματικό δίλλημμα. Βρίσκονται και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Αυτό που επιθυμούν, πάντως, όλοι οι Έλληνες είναι οι πολιτικοί ηγέτες των κομμάτων της χώρας  να σταθμίσουν σοβαρά τα πράγματα με βάση την κατάσταση και γνώμονα το μέλλον της χώρας και φυσικά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 

Περιμένουμε…