Το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να μην δίνει το δικαίωμα στον κ. Τσίπρα να μιλάει για ανατροπή, δημιούργησε όμως έντονο προβληματισμό στον Κυβερνητικό Συνασπισμό και…. πονοκέφαλο στον κ. Σαμαρά. 

Ο Πρωθυπουργός καλείται από σήμερα να αντιμετωπίσει και να και δώσει λύσεις σε δυο βασικά ενδοκυβερνητικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος φαίνεται να έχει παρερμηνεύσει πλήρως το εκλογικό αποτέλεσμα και δείχνει διατεθειμένος να εγείρει παράλογες απαιτήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του κόμματός του στην Κυβέρνηση.   

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το 8% το οποίο έλαβε η «Ελιά» στις Ευρωεκλογές είναι ποσοστό που αναλογεί αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ αδιαφορώντας για τους δυο εταίρους που συμμετείχαν στο νεοπαγές σχήμα. «Ο κ. Βενιζέλος ξεχνάει ότι δεν τόλμησε να κατέβει ως ΠΑΣΟΚ και κρύφτηκε στα… κλαδιά της ελιάς…» σημειώνει με νόημα κορυφαίος κομματικός παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας. 

Το δεύτερο ζήτημα για τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αφορά τους στενούς του συνεργάτες οι οποίοι βάλλονται και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με σφοδρότητα. Ασφαλείς πληροφορίες που έγιναν γνωστές  επιμένουν ότι έχει τεθεί θέμα για τις επιλογές του κ. Δημήτρη Σταμάτη αφού κάποιοι του χρεώνουν την επιλογή του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο Δήμο Αθηναίων, του Γιάννη Ιωαννίδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και την ιδέα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Ο Υπουργός Επικρατείας πάντως αποφεύγει επιμελώς τον σχολιασμό αλλά καθημερινοί συνομιλητές του επισημαίνουν ότι πρόκειται για αστειότητες. 

Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός- στην παρούσα φάση τουλάχιστον- δεν δείχνει πρόθυμος να ακούσει το παρασκήνιο και τους διαδρόμους και θα συνεχίσει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη και να παρέχει στήριξη στους στενούς του συνεργάτες.