Μαθαίνω εξ εγκύρου πηγής ότι εντός 48 ωρών ο Πρωθυπουργός θα έχει καταλήξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η ίδια πηγή μου λέει ότι θα υπάρξουν κάποιες σημαντικές αλλαγές αλλά και ορισμένες εκπλήξεις. Δεν ξέρω βεβαίως τι εννοεί η πηγή μου εκπλήξεις, πιστεύω ωστόσο ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι αποτέλεσμα «χειρουργικής επέμβασης» εκ μέρους του Πρωθυπουργού.

Επίσης θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν γκρίνιες από τους νεοδημοκράτες για την συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Φυσιολογικό, αλλά χωρίς νόημα, αφού η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί μόνη της να κυβερνήσει θα πληρώσει το τίμημα της συγκατοίκησης με τον Καρύδη, την Αλ Σάλεχ και των άλλων- του ιδίου μεγέθους- προσωπικοτήτων του πολιτεύματος.
Τώρα σχετικά με τις τελευταίες πληροφορίες έχουμε τα εξής:

Ο κ. Δένδιας παίρνει τον δρόμο για κάποιο παραγωγικό Υπουργείο. Να το πω Ανάπτυξης; Μπορεί. Ο Άδωνις φέρεται να μετακομίζει στο Δημόσιας Τάξης που του πάει και γάντι. Ο Κυριάκος μάλλον θα κληθεί να υπηρετήσει στο Υπουργείο Παιδείας. Ο Άρης λέγεται ότι θα είναι μέλος του νέου Υπουργικού συμβουλίου αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι θα αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος (ο επονομαζόμενος και δήμιος των Καραμανλικών) είναι πολύ πιθανόν να μείνει εκτός κυβέρνησης. Κρίμα δεν θα υποδεχτεί τον George!

Ο Λοβέρδος βλέπει φως στο τούνελ και είναι μάλλον σίγουρο ότι επιστρέφει στα παλιά του λημέρια στο Υπουργείο Υγείας.

Στο Υπουργείο Οικονομικών μένει ο Σταϊκούρας αφού το Μαξίμου μόνο θετικά έχει να πει για αυτόν. Άλλωστε εάν φύγει ο Στουρνάρας χρειάζεται κάποιος ο οποίος να έχει γνώση και πείρα.

Ο κ. Στουρνάρας ο οποίος επιθυμεί να είναι ο νέος κεντρικός τραπεζίτης υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο- να στραβώσει η δουλειά- να αναλάβει θέση αντιπροέδρου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Φυσικά όλα είναι σενάρια και ρευστά. Άλλωστε λίγες ώρες αναμονής έμειναν!