Ο συνδικαλιστής Φωτόπουλος έχει αναμφισβήτητα σηματοδοτήσει μια εποχή για την ΔΕΗ. Αλλά οι πράξεις του είναι μια καλή αφορμή για να σκεφτούν οι πολίτες τις βαθιές αιτίες που η χώρα έφτασε μέχρι εδώ. Γιατί ότι και να πούμε εμείς για τον συνδικαλιστή δεν έχει και τόση σημασία.

Τα έργα και οι μέρες τους φανερώνουν τις προθέσεις του αλλά κυρίως τα κίνητρά του. Πριν από λίγο καιρό ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, είχε ζητήσει με ερώτηση του στην Βουλή να διευκρινιστεί ο ρόλος του συνδικαλιστή σχετικά με τις αναθέσεις έργων. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η ΔΕΗ δεν απάντησε, προκαλώντας την κοινωνία. Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι ο κ. Ντινόπουλος θα επανέλθει. Το περιμένουμε. 

Στο μεταξύ υπάρχει ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα. Πολιτικό ζήτημα. Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Παπαγεωργίου. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο υφυπουργός Ενέργειας θα είναι έκθετος και μάλιστα προκαλώντας  πολλά ερωτήματα αλλά και… σκιές.
Ποιο λοιπόν είναι το θέμα; Ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής είχε ασκήσει σκληρή- προσωπική- κριτική στον συνδικαλιστή Φωτόπουλο.

Τι είχε λοιπόν πει ο κ. Σαμαράς; «Το πάρτι των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε. Πείτε κύριε Τσίπρα στον κύριο Φωτόπουλο που επάξια εκπροσωπείτε ''Και αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις''». 

Ο συνδικαλιστής σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Πρωθυπουργό: «Ο κ. Σαμαράς είναι τζάμπα μάγκας, επέλεξε ως αντίπαλούς του άλλους και όχι αυτούς που έπρεπε, μεγαλοκαρχαρίες κρατικοδίαιτους απατεώνες. Επέλεξε τον εύκολο αντίπαλο, τους συνδικαλιστές». 

Παρόλα αυτά κάποιοι μέσα στην ΔΕΗ αλλά ενδεχομένως και στο Μέγαρο Μαξίμου στηρίζουν τον υβριστή του κ. Σαμαρά. Θα σας παραθέσουμε για πρώτη φορά ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ υπερασπίζεται τον κ. Φωτόπουλο. 

Δεν είναι φυσικά το μόνο που λέει ο κ. Αργύρης Οικονόμου. Λέει πολλά. Σε πρώτη φάση όμως θα παρουσιάσουμε την ατάκα του σχετικά με τον κ. Νίκο Φωτόπουλο. Γιατί υπάρχει και συνέχεια και μάλιστα δραματική αφού ούτε λίγο ούτε πολύ λέει κλέφτη τον πρώην Υπουργό κ. Φώλια. Αλλά αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα αργότερα

Το ερώτημα συνεπώς που προκύπτει είναι να μας πουν ποιος είναι τελικά ο μεγάλος προστάτης του υβριστή- γιατί υβριστής είναι ο νομικός σύμβουλος- του κ. Σαμαρά;  Ποιοι διατηρούν στην θέση του αυτόν που αγνοεί τον Πρωθυπουργό και τον προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο; 

Η υπόθεση αυτή τώρα αρχίζει και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω…