Η νέα σεζόν αρχίζει- καλό μήνα- και ο κάθε λογής σαλτιμπάγκος έχει ήδη πάρει θέση μάχης και είναι έτοιμος να αποθεώσει και πάλι την μιζέρια μας. 

Από τη μια οι αρχιτέκτονες του λαϊκισμού και από την άλλη εκείνοι που ζητάνε περισσότερες απολύσεις  και λιγότερο- έως καθόλου- κράτος. Δυο πολύ επικίνδυνα άκρα. Και όλοι εμείς στη μέση… 

Οι πρώτοι εκμεταλλεύονται την δυστυχία των πολιτών και επενδύουν σ’ αυτή το δικό τους μέλλον. Οι άλλοι αφού έγιναν γελωτοποιοί των Ευρωπαίων δανειστών συνεχίζουν να ξεφτιλίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα. 

Παράδειγμα ο φον Δημητράκης του ΠΑΣΟΚ. Μια φιγούρα της δεκαετίας του ’90 με την πρασινόσκονη ακόμα νωπή στο πέτο του. Ένας επαγγελματίας πολιτικός καθ’ όλα αποτυχημένος που δεν έχει το θάρρος, την τόλμη, την αξιοπρέπεια να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Μιλάμε για τον κατ’ επάγγελμα υβριστή της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αυτός που ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι το κόμμα του έχει γίνει φτερά και πούπουλα! 

Είναι αυτός που ξεχνάει την βαρβαρότητα των πράσινων διώξεων και την κυριαρχία των πρασινοφρουρών. Που δεν θέλει να θυμάται την παρακμή και την έσχατη πολιτισμική εξαθλίωση στην οποία μας οδήγησε το κόμμα του. Αυτό το θλιβερό ασπόνδυλο μειράκιο συντάχθηκε με την θεωρία των ιμπεριαλιστικών ηγεμονισμών για να καταστρέψει ότι καλό είχε αυτός ο τόπος. Μεταμόρφωσε το σοσιαλιστικό όραμα της κοινωνίας των πολιτών σε τυραννία κατεξουσιασμού και σε έσχατο εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης και συνύπαρξης. 

Αλλά το περίεργο είναι πως γίνεται με κάτι τέτοιους να συνομιλεί η Νέα Δημοκρατία και πολύ περισσότερο να κυβερνάει μαζί τους. Θα πείτε ότι εάν δεν το έκανε Κυβέρνηση δεν θα είχαμε. Μπορεί. Αλλά αυτό το αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός. Έτσι δεν είναι; Γιατί ο λαός δεν είναι κατά περίπτωση κυρίαρχος. Πάντα είναι. Συνεπώς όταν κληθεί να αποφασίσει εκ νέου θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις για το πώς θέλει να κυβερνηθεί. Το καλαμπούρι με τις τάχα Κυβερνήσεις συνεργασίας έχει τελειώσει. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Έφτασε η ώρα!

TAGS