Ο κακός χαμός που έγινε με τον ΕΝΦΙΑ φαίνεται ότι έκανε τον Αντώνη Σαμαρά σοφότερο και προσεκτικότερο. Ο Πρωθυπουργός, έχοντας αντιληφθεί ότι ακόμα και αν μηδενίσει τον ΕΝΦΙΑ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα πιστεύει ότι θα συνεχίσει να πληρώνει ένα παράλογο- ληστρικό φόρο, έδωσε εντολή στους υπουργούς οι οποίοι ταξίδευσαν στο Παρίσι να συντονιστούν και να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος για να μην υπάρξει ανάλογο (του ΕΝΦΙΑ) πατατράκ. 

Η πολυγλωσσία- βλέπετε, έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλα προβλήματα στην κυβέρνηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που η διαρροή κάποιου υπουργού «πλαγιοκοπεί» την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. 

Έτσι οι υπουργοί Χαρδούβελης, Δένδιας, Μητσοτάκης, Αθανασίου και Βρούτσης, καθώς και οι Παπασταύρου και Λαζαρίδης, κλήθηκαν να βρουν κοινό βηματισμό για να αποφευχθούν οι αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις και διαρροές που συχνά εδράζονται σε προσωπικές πολιτικές και φιλοδοξίες. Παράλληλα τους έγινε η σύσταση να είναι ψύχραιμοι και σε καμιά περίπτωση να μην μιλήσουν για θρίαμβο ή – στην αντίθετη, αρνητική, περίπτωση- να υπαινιχτούν πλήρη αποτυχία. Μεταξύ μας, ούτε ο θρίαμβος είναι πιθανός, ούτε και το… Βατερλό. 

Ο τρόπος ο οποίος προκρίθηκε για να διασφαλιστεί η ενιαία έκφραση όλων προς τα έξω, ήταν να αναλάβει την ενημέρωση των δημοσιογράφων για όλες τις συναντήσεις, όλων των υπουργών, ένα πρόσωπο: ο εκπρόσωπος τύπου του Γκίκα Χαρδούβελη, δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης. Και πάλι, για να μην γίνει καμιά γκέλα (ο Καμπουράκης δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία στα οικονομικά- εργατικά) η ενημέρωση γίνεται με… γραπτό κείμενο. Δηλαδή με ένα non paper. Τελειώνει η συνάντηση, ο Καμπουράκης μοιράζει το κείμενο  και… αυτό ήταν! 

Ενδεικτικό της φειδωλής ενημέρωσης είναι ότι οι απεσταλμένοι των καναλιών, προκειμένου να βγουν ζωντανά στα κεντρικά δελτία, ενημερωνόντουσαν από την… Αθήνα, δηλαδή από κάποιους συνεργάτες των υπουργών που δεν τους ακολούθησαν στο Παρίσι και είχαν κάποια ενημέρωση για τα τεκταινόμενα ή…  πίστευαν ότι είχαν. Αποτέλεσμα ήταν ο Καμπουράκης να διαμαρτύρεται και να διαψεύδει πολλά από τα λεχθέντα, υποστηρίζοντας μάλιστα για κάποια από αυτά ότι… δεν συζητήθηκαν καν!