Αγαπητέ Δημήτρη καλημέρα, 

Πρέπει να σου πω ότι κάθε συζήτηση μαζί σου είναι για μένα ξεχωριστή. Είναι με λίγα λόγια απόλαυση. Στα περισσότερα από αυτά που λες διαφωνώ. Γιατί, μεταξύ μας αδελφέ μου, είστε πολύ οπορτουνιστές εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω ποιο είναι, από όσα αφηγήματα στελεχών σας ακούω, το αυθεντικό μήνυμα του κόμματος σου. 

Τέλος πάντων. Αυτές τις μέρες παρακολούθησα με προσοχή τις δημόσιες εμφανίσεις σου και άκουσα να μιλάς για το χρέος και όλα τα συναφή. Όλα- ή σχεδόν όλα- τα κατάλαβα. Εκείνο όμως που είπες και μου έκανε εντύπωση είναι ότι εάν δεν δεχθούν «κούρεμα» του χρέους οι δανειστές «θα μιλήσει ο λαός» για να πάρετε απόφαση προκειμένου να καθορίσετε τις κινήσεις σας εάν είστε φυσικά Κυβέρνηση! 

Για να καταλάβω. Πως δηλαδή θα μιλήσει ο λαός; Ρωτάω Δημήτρη γιατί δυο τρόπους έχει ο λαός να μιλήσει σε ένα δημοκρατικό-κοινοβουλευτικό σύστημα. Να πάμε σε εκλογές ή αν προκηρυχθεί δημοψήφισμα. Σε εκλογές να μου επιτρέψεις το βλέπω κομμάτι δύσκολο. Το δημοψήφισμα το ακούω καλύτερα, ως τεχνικό όρο δηλαδή. 

Με λίγα λόγια μας λες ότι κοιτάξτε παιδιά εάν οι ξένοι δεν γουστάρουν να κουρέψουν το χρέος εμείς πάμε σε δημοψήφισμα με το ερώτημα: Να το κουρέψουμε μόνοι μας ή όχι; Και γω σου λέω Δημήτρη ότι ο κόσμος έτσι όπως είναι- και δικαίως- αγανακτισμένος σου λέει ναι. Κούρεψέ το και άσε τους δανειστές να… κουρεύονται! Υπακούμε λοιπόν στην λαϊκή εντολή. Τι θα γίνει μετά; Θα πάει καλιά της Ευρωζώνη; 

Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα πρέπει να απαντήσεις Δημήτρη Στρατούλη. Και μεταξύ μας δεν έχεις περιθώρια…