Μια ενδιαφέρουσα επιστολή έλαβα από τον «Θείο» για τον Γιώργο Σταθάκη.

Σας την παραθέτω αυτούσια:

«Δεν έχω να δηλώσω τίποτα [στο τελωνείο] εκτός από τη μεγαλοφυΐα μου.»

Oscar Wilde

Το ίδιο ακριβώς κάνει ο κ. Σταθάκης, καθηγητής, Βουλευτής Χανίων, ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και φυσικά άνθρωπος που είχε από το 1989-90 θέση συμβούλιο εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομικών και όχι μόνο… Δεν θα σταθώ στα περιουσιακά του στοιχεία της… δεξιάς του τσέπης αλλά στην αλαζονεία που τον διακατέχει και τον καθιστά επαναστάτη του… «μυαλοπωλείου» και της ματαιοδοξίας κάποιων που βλέπουν τη εξουσία ως λάφυρο.

Ο κ. Σταθάκης συμπεριφέρεται αλαζονικά ακόμα και απέναντι στους δημοσιογράφους , δεν έχει τη στοιχειώδη ευγένεια να απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις που του κάνουν ενώ σε όσους απαντά για να πάει σε εκπομπή θέλει προγραμματισμό 15-20 ημερών και να γνωρίζει τους καλεσμένους. Όχι ακόμα δεν ζητάει και τις ερωτήσεις… περιμένει όταν θα «ραφτεί» υπουργός!

Βέβαια αυτά για τους πληβείους γιατί στα μεγάλα κανάλια πάει τρέχοντας και στα «συστήματα» δεν βάζει όρους κάτι που το έχουν προσέξει ακόμα και τα… συντρόφια του. Φέρεται αλαζονικά, όμως, ακόμα και απέναντι στο κόμμα του… αφ' υψηλού.

Τον θυμάμαι σε μια κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή τότε που ο κόσμος κατέβαινε στους δρόμους και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν στο προαύλιο με πανό με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα, αυτός να κάθεται στο καφενείο αραχτός να απολαμβάνει το ουισκάκι του και το τσιγαράκι του.

Μου έκανε εντύπωση και τον πλησίασα να μου σχολιάσει την κίνηση αυτή, αλλά και γιατί δεν είχε βγει και αυτός μαζί με τους υπόλοιπους. «Θα ωριμάσουν»… ήταν η κοφτή μπλαζέ απάντηση του. Για ελάχιστα δευτερόλεπτα πάγωσα από την ωμη ειλικρίνεια του, όταν επανήλθα στην πραγματικότητα δεν διέκρινα στα μάτια καμία φλόγα επανάστασης ή επιθυμία αλλαγής αλλά τον κλασικό διαχειριστή της μεταπολιτευτικής εξουσίας που λέει «εγώ ξέρω»…

Πρόκειται για στάση αλαζονείας. Που απογυμνώνει, την πολιτική κάλυψη του πρωταγωνιστή. Βέβαια ο κ. Σταθάκης ως ισορροπιστής μας προκάλεσε «εντύπωση» όταν από το newpost.gr αποκαλύπταμε σκάνδαλα της ΔΕΗ και ο ίδιος «δεν έβλεπε τίποτα» που όμως είδε ο εισαγγελέας. Και βέβαια για τα θέματα της ΔΕΗ δεν πήραμε τυχαία τον κ. Σταθάκη αλλά σε αυτόν μας παρέπεμπε κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ…

Προφανώς για τον κ. Σταθάκη ισχύει:

Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει.

Τζωρτζ Έλιοτ