Στις περίπου 50 ημέρες από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταγραφεί κάποιες γκρίνιες και διαφωνίες στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος. Δεν ήταν όμως ιδιαίτερης σημασίας. Και για τη συμφωνία στο Eurogroup και για κάποιες ακραίες δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων (βλέπε ΑΝΕΛ) και για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για τίποτα από αυτά δύναται κάποιος να ισχυριστεί ότι είχαμε μαζική διαμαρτυρία. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τα βουλευτικά αυτοκίνητα!   

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές του να μην κάνουν χρήση του προνομίου για τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Οι βουλευτές, σε συνάντηση που είχαν με την πρόεδρο της Βουλής, διαμαρτυρήθηκαν μάλλον έντονα. Ο Πρωθυπουργός, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι ένοιωσε άσχημα μαθαίνοντας τις αντιδράσεις τους. «Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν είναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες, που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους», είπε χαρακτηριστικά.  

Στην ΚΕ, κανείς δεν αντέκρουσε τα όσα είπε ο Α. Τσίπρας. Αλλά όταν έφτασε η ώρα της κλήρωσης των βουλευτικών αυτοκινήτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν… ουρά! Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού εκείνοι οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν χρήση του προνομίου.  

Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι βουλευτές απομακρυσμένων περιοχών που ταυτοχρόνως δεν έχουν αεροδρόμια, αναγκάζονται να κάνουν κατ έτος δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Αυτοί όμως είναι μειοψηφία. Δεν ήταν όμως «ακρίτες» όλοι όσοι διαμαρτυρήθηκαν. Ήταν και βουλευτές πόλεων με αεροδρόμια, νομών κοντά στην Αθήνα, αλλά και βουλευτών της Αθήνας και του λεκανοπεδίου. Εξ ου και η διαμαρτυρία τους αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Η προτροπή του Αλέξη Τσίπρα να μην κάνουν χρήση του προνομίου, δεν θα έσωζε τη χώρα από τα δημοσιονομικά της προβλήματα. Θα έδινε όμως ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία που δοκιμάζεται. Σε όλους αυτούς που βασανίζονται εδώ και χρόνια. Σε αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν τις κινήσεις των πολιτικών. Των βουλευτών που εισπράττουν 6.000 ευρώ το μήνα και δεν θα τους ήταν δα και τόσο δύσκολο να δώσουν 250- 350 ευρώ για τη μακροχρόνια μίσθωση ενός πολύ καλού και σύγχρονου αυτοκινήτου…