Ο Γρηγόρης Ψαριανός, στην πορεία του στην πολιτική, έχει δείξει κατά καιρούς ότι… ξεφεύγει. Ότι πετάει τη σκούφια του για καβγά. Προφανώς έχει επιλέξει να είναι εριστικός γιατί εκτιμάει ότι αυτό «πουλάει».

Σε μια χώρα που η πλειοψηφία των κατοίκων συμπεριφέρεται σαν να τα έχει… παίξει,  εκείνοι που φωνάζουν εναντίον των αντιπάλων, αναδεικνύονται σε ήρωες της πολιτικής εξέδρας. Αρχηγοί του πολιτικού χουλιγκανισμού που απολαμβάνουν κέρδη. Σε συμπάθειες και σε ψήφους. Δεν είναι ο μοναδικός.  

Προχθές αργά το βράδυ όμως ο Ψαριανός ξέφυγε. Στην αντιπαράθεσή του με την Θεανώ Φωτίου, το τερμάτισε. Από… Τσουκαλάς (της πολιτικής) έγινε κάτι σαν Κασιδιάρης!  

Τον γνωρίζαμε σαν φωνακλά και καυγατζή. Τον είδαμε να ασκεί βία, σπρώχνοντας τη συνομιλήτριά του. Νόμισε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τον είπε… «γερμανοτσολιά». Και ανταπέδωσε αποκαλώντας τη «νεομνημονιακό σούργελο». Και κουνώντας απειλητικά το δάκτυλο, την οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει από την εκπομπή Online του Mega.  

Το χειρότερο ενδεχομένως είναι ότι ο Ψαριανός δεν κατάλαβε ότι ξόκειλε ούτε όταν η Όλγα Τρέμη του επισήμανε ότι άσκησε βία. Επέμεινε πεισματικά στο λάθος του.  

Ψευτομαγκιές και ψευτοτσαμπουκάδες που δεν θα τις ανεχόντουσαν ούτε οι κολλητοί του στην πλατεία Μαβίλη. Οι μέρες που έζησε δίπλα στον Λεωνίδα Κύρκο, τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, τον Γρηγόρη Γιάνναρο, φαίνονται πολύ μακρινές.

Και κυρίως ότι δεν έγραψαν μέσα του. Πέρασαν και δεν ακούμπησαν…