«Το χρήμα είναι προτιμότερο από τη φτώχια για λόγους μόνο και μόνο οικονομικούς»  

Γούντι Άλεν 

Είναι γεγονός ότι συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης χρησιμοποιήθηκαν από ορισμένους ως μοχλός πίεσης προκειμένου να εξασφαλίσουν κρατικές δουλειές. 

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει με όλα τα ΜΜΕ. Ούτε όλοι οι δημοσιογράφοι στην επικράτεια συνεδριάζουν τις νύχτες με τα σκοτεινά συμφέροντα της ολιγαρχίας ώστε να βρουν τρόπους για να πλήξουν της Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Εάν κάποιοι το κάνουν να το δεχτώ. Αλλά είναι λίγοι και γνωστοί. Είναι αυτοί που έχουν βαλθεί να αθωώσουν τον Παπακωνσταντίνου και να φέρουν και πάλι στο προσκήνιο τον αποτυχημένο κύριο Χριστοδουλάκη

Συνεπώς δεν είναι πολιτικά ορθό όταν ερωτάται κάποιο κυβερνητικό στέλεχος ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις, τους φόρους ή ότι άλλο ενδιαφέρει την κοινωνία να εξαπολύει επίθεση στον δημοσιογράφο που θέτει το ερώτημα και να τον κατατάσσει ούτε λίγο ούτε πολύ στο… πάνθεο της εγχώριας διαπλοκής για να αποφύγει τελικά την απάντηση.  

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πλέον ότι αυτή η λογική δεν βοηθάει την κυβερνητική πλειοψηφία. Φέρνει -κατά την γνώμη μου- το ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Γιατί η κατεστημένη διαπλοκή δεν κάνει τις δουλειές της δημοσίως. Οι δουλειές της ήδη μεταλλαγμένης διαπλοκής γίνονται στα υπόγεια και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα.  

Αυτοί οι επιχειρηματίες που «κάρφωναν» την χώρα σε μυστικές συναντήσεις με την τρόικα είναι οι ίδιοι που επιχειρούν να σφιχταγκαλιάσουν την παρούσα Κυβέρνηση. Έχουν μεταλλαχθεί… 

Επανέρχομαι στο θέμα. Οι πολιτικοί παράγοντες της συγκυβέρνησης πρέπει επιτέλους να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό το σχέδιο τους και να αφήσουν τις ψευτοκαταγγελίες. Υπέγραψαν το χειρότερο μνημόνιο. Ψήφισαν το κατάπτυστο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ετοιμάζονται να ψηφίσουν άλλο ένα νομοσχέδιο με έμμεσους φόρους, ταφόπλακα της μικρομεσαίας τάξης. Ε, για όλα αυτά που ψηφίζουν δεν τους φταίει η διαπλοκή η οποία προφανώς έχει πολλές άλλου είδους ευθύνες. Το μυαλό τους τους φταίει και η ελαστική τους συνείδηση. Γιατί θα πρέπει στον προσδιορισμό που επιχειρήσαμε να συνυπολογίσουμε τις θεωρίες που σχετικώς πρόσφατα διατύπωναν.  

Η άποψή μου είναι ότι τα επιχειρήματα περί συστημικών μέσων της διαπλοκής στα οποία ωστόσο μιλάνε καθημερινά οι κυβερνητικοί δεν έχουν αξία εάν οι καταγγελίες δεν συνοδεύονται με ονόματα.  

Καταγγέλλουν τα κανάλια. Μάλιστα. Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τους; 

Ο Μπόμπολας, Ο Βαρδινογιάννης, Ο Αλαφούζος, Ο Κοντομηνάς, Ο Κυριακού, Ο Κουρής και Ο Βρυώνης. Εάν λοιπόν τα κανάλια τους είναι συστημικά και διαπλεκόμενα είναι και οι επιχειρηματίες με βάσει την λογική του κυβερνόντος κόμματος.    

Τα πολιτικά στελέχη-και είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα- λοιπόν που καθημερινά βρίζουν τα κανάλια αν έχουν συναίσθηση της ευθύνης για όλα αυτά που λένε να καταγγείλουν και τους ιδιοκτήτες. Ας εξαιρέσουν έστω αυτούς στα σπίτια των οποίων τρώνε παραδοσιακή μαγειρίτσα τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου.  

Καλημέρα σας…