Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη- την περασμένη Κυριακή στη Βουλή- κατά κοινή ομολογία δεν ήταν από τις καλύτερες του. Όχι γιατί οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν οι κατάλληλες, αλλά κυρίως γιατί δεν φάνηκε από την επιχειρηματολογία του να υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική. 

Στο μεταξύ τα στελέχη της  αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάθε ευκαιρία συνεχίζουν να αποκαλούν τον κ. Τσίπρα ψεύτη, ανακόλουθο, ασυνεπή και άλλα πολλά. Και καλά κάνουν, δουλειά τους είναι. Όμως αυτά τα έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές και τα εμπεδώσαμε. Θα τολμούσα να υποστηρίξω ότι μάλλον μας έχουν κουράσει. Όπως και η ατάκα του κ. Τσίπρα για την διαπλοκή. Την οποία συνεχώς αναφέρει- ως έννοια- αλλά ονόματα δεν λέει. 

Αυτό που περιμένουν τώρα οι ακροατές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι μια οραματική ομιλία εκ μέρους του. Μια ομιλία όπου θα αναλύσει το δικό του πρόγραμμα, τον δικό του στρατηγικό σχεδιασμό. Μια ομιλία όπου θα περιγράψει πώς βλέπει το μέλλον της χώρας. Με λίγα λόγια αναζητούν ένα διαφορετικό ρεπερτόριο από αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.  

Τα συνθήματα έχουν πλέον εξαντληθεί. Και σε τελευταία ανάλυση τα χορτάσαμε και τα βαρεθήκαμε. Οι πολίτες θέλουν να γνωρίζουν τι μπορεί να του προσφέρει ο επόμενος κυβερνήτης. Η αίσθηση μου είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να το κάνει. Γνώσεις έχει, εμπειρίες έχει και γνωρίζει καλά τα προβλήματα του ελληνικού λαού. 

Τι, λοιπόν, τον εμποδίζει να ανέβει στο βήμα της Βουλής και να μας πει χωρίς περιστροφές αυτό που έχει πραγματικά στο μυαλό του; Μήπως οι εσωκομματικές γκρίνιες και οι ανησυχίες ορισμένων; Δεν έχει λόγο να τους υπολογίζει αυτή την ώρα. Τον εξέλεξαν αρχηγό πρόσφατα και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να τους αγνοήσει. Μάλιστα μερικούς από αυτούς θα πρέπει να τους κατεβάσει οριστικά από το τρένο. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα την οποία θα κάνουμε μια άλλη φορά. 

Γιατί εάν η παράταξη αυτή, την οποία κλήθηκε να υπηρετήσει ο κ. Μητσοτάκης και να την εκφράσει στο σύνολό της με τη Νέα Δημοκρατία, δεν καταφέρει για μια ακόμα φορά να πείσει τον Ελληνικό λαό για την ορθότητα του πολιτικού της λόγου, τότε έχετε γεια βρυσούλες…