Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο.

Μη λες πως θάν΄ καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ'  τον λύκο.
Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος.

Κώστας Βάρναλης

 
Η βασιλεία στην Ελλάδα ήταν εξόχως επιβλαβής για τη δημοκρατία και κατά συνέπεια για τον ελληνικό λαό.

Δεν ήταν μόνο Κωνσταντίνος. Ήταν και η Φρειδερίκη, για να μην ανατρέξουμε στα πεπραγμένα του παλατιού από την πρώτη κιόλας μέρα που ήλθαν στην Ελλάδα.

Και στην τελική δεν ήταν μόνο παρείσακτοι, αλλά και επικίνδυνοι.

Χθες ο Κωνσταντίνος μεταξύ των άλλων στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον ΣΚΑΪ δήλωσε: «Ο βασιλιάς τον έκανε άρχοντα τον Καραμανλή όχι ο λαός. Εκείνος, όμως, θεώρησε πως δεν έπρεπε να μου τηλεφωνήσει» ενώ σε άλλο σημείο άφησε και άλλες αιχμές λέγοντας πως «το 1974, με την μεταπολίτευση, εγώ δεν είχα ιδέα τι γινόταν στην Ελλάδα. Με τον Καραμανλή είχαμε βρεθεί πολλές φορές στο εξωτερικό. Μιλούσε με έναν περίεργο τρόπο. Για εκείνον τότε εγώ ήμουν ο εγγυητής της ομαλότητας. Ήμουν η νομιμότητα». Προφανώς έτσι νόμιζε ο Κωνσταντίνος. Γιατί αυτός πάτα νόμιζε...

Δεν ζει ο Καραμανλής για να του απαντήσει. Αλλά ο βίος και η πολιτεία του τέως έχει αποδειχθεί αν άξιζε να είναι Βασιλιάς ή όχι. Άλλωστε το ποσοστό στις εκλογές του 1974 αλλά και του 1977 καταδεικνύουν ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Υ.Γ Πέρα από το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος ήταν ελάχιστος και δεν έκανε για τίποτα, δεν μας χρειαζόταν και η βασιλεία. Ο λαός έχει απαντήσει. Τελεία και Παύλα.